avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ?
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Pot construi casa sau nu , pe un astfel de teren ?

Buna ziua! Sunt pe punctul de a achizitiona un teren , in Bucuresti.Am mai multe probleme care ma nelamuresc si anume:
1.Terenul nu are utilitati (apa, canalizare, curent)
- apa am sa o trag de la un put pe care urmeaza sa-l construiesc
- pentru canalizare am sa aleg fosa septica
- curentul este la strada, drum principal, iar pana la terenul respectiv sunt 250m

2.In urbanismul scos de proprietar sunt mai multe paragrafe care ma nelamuresc:
- LA DESTINATIA TERENULUI SCRIE : Conform R.L.U aferent P.U.G - Mun. Buc., aprobat cu HCGMB nr.269/2000, prelungit, cu modificarile si completarile ulterioare, amplasamentul este inclus in subzona L1c - locuinte individuale si colective mici cu max P+2 niveluri in regim de construire continuu (insiruit) sau discontinuu(cuplat sau izolat): - echipamente publice specifice zonei rezidentiale; - scuaruri publice.Utilizari admise cu conditionari: se admite mansardarea cladirilor existente cu conditia ca aceasta sa nu fie o falsa mansardare ci sa se inscrie in volumul unui acoperis cu panta 45 grade.
- A DOUA CHESTIE CARE MA NELAMURESTE: Conform avizului comisiei tehnice de circulatie PMB nr.2/21006/30.12.2019 si a caietului de profile stradale aferent, vizat spre neschimbare cu nr.1785560/07.11.2019, terenul este posibil afectat de realizare unei noi artere Strada Nr.13 ( suprapusa peste traseul drumurilor de acces NC29 si NC20, de la profil existent de 5m la profil propus de 10m, tip profil 6D, prospect de 10m, compus din carosabil de 7m(o banda pe sens de cate 3,5m) si trotuare de catre 1,5m.Se mentine axul carosabil ----Am de mentionat la acest paragraf ca proprietarul mi-a spus ca va trebuii sa las un 5m de la gardul meu catre strada pentru o posibila asfaltare asta ar insemna sa "pierd" oarecum o fasie de 5mlatime 20m lungime.
- A TREIA CHESTIE : Circulatii si accese - parcela este construibila numai daca are asigurat un acces carosabil de minim 4m latime dintr-o circulatie publica in mod direct sau prin drept de trecere legal obtinut prin una din proprietatile invecinate - locuintele insiruite vor avea asigurat un acces inpartea posterioara a parcelei de minimi 2,5 m. (acest paragraf este subliniat in urbanism)

- A PATRA CHESTIE : Conform documentatiei cadastreale, accesul terenului dintr-o circulatie publica ( Sos. ************* ) se realizeaza printr-un drum de acces ( NC29****) cu o latime de variind intre 3-3.68m; in conformitate cu prevederile Regulamentului Local de Urbanisem aferent PUG - MB, aprobat cu HCGMB nr. 269/2000, prelungit, cu modificarile si completarile ulterioare, parcela este construibila doar daca este asigurat unui acces carosabil cu minim 4m latime dintr-o circulatie publica, in mod direct sau prin drept de trecere legal obtinut prin una din proprietatile invecinate. (acest paragraf era scris ingrosat pe urbanism) - Aici am o nelamurire, desi eu inteleg ca nu imi da voie sa construiesc decat daca intrarea pe strada respectiva catre teren trebuie sa aiba 4m cum este posibil ca fata in fata cu terenul respectiv sa fie construite undeva la 10 case si calea lor de acces este tot pe acest drum.Ca sa fiu mai explicit este o strada lunga de vreo 300m
pe partea dreapta a strazii sunt construite case, undeva la 10 iar pe partea stanga sunt doar terenuri de vanzare.Cei cu casele de pe partea dreapta au utilitatile de pe strada paralela(care este mult mai ingusta, undeva la 3m latime ca aceasta), iar terenurile de pe partea stanga sunt cam intr-un camp deschis + ca nu este construita nici o casa deocamdata, sunt doar terenuri goale.

Deci in final, se merita sa cumpar terenul? Se poate construi pe el ? Parcela este de 470mp.
Multumesc pentru ajutor !
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:59, 5 Februarie 2024
Bună ziua!
Mergeți cu certificatul respectiv la un avocat să vă lămurească asupra aspectelor neclare dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism - drum de servitute insuficient raluca1st raluca1st Buna ziua As avea nevoie de un sfat in problemele pe care le-am intampinat in incercarea de a obtine certificat de urbanism pentru un teren aflat in zona ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie laurentiuu laurentiuu Ce latime trebuie sa aiba un teren pentru a putea construi pe el? (articolul si legea) Am un teren de 9 m deschidere in mediu rural (vezi toată discuția)
Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având ... sylvian10 sylvian10 Sunt proprietarul unui teren în suprafață de 509 mp având o deschidere de aproximativ 23 ml. Accesul la teren se realizează prin intermediul unui drum de ... (vezi toată discuția)