Sotul, care nu este cetatean UE si cu care nu mai locuiesc, m-a sunat sa-mi propuna sa anulez divortul pentru a-si putea prelungi permisul de sedere in Romania, intrucat in tara natala ar avea foarte mult de suferit financiar. Atat inainte de aceasta propunere, cat si dupa, a formulat insa amenintari de santaj, pentru care deja am facut plangere la Politie.
Am inregistrat conversatia telefonica in care mi se cerea prelungirea casatoriei sub forma convenientei, dar este legal sa aduc aceasta inregistrare ca dovada la Inspectoratul General pentru Imigrari?
Nu stiu in cat timp si in ce fel Politia va solutiona cazul, insa m-as simti mai in siguranta daca persoana nu s-ar mai afla in tara, dovedind agresivitate atat in timpul convietuirii cat si dupa.
De ce sa-l mai ajutati daca va ameninta si va santajeaza? Mergeti cu divortul inainte.
Cat despre inregistrare, nu stiu daca e luata in considerare. Dar o intrebare tot va ridica in fata autoritatilor. Neavand permisul prelungit, va trebui sa plece din tara. Nu va faceti griji de situatia lui financiara. Se va descurca asa ca si pana acum.
Voi merge si pe celelalte cai, insa de la Imigrari mi s-a spus ca ar trebui sa raportez oficial. Am redactat declaratia, referindu-ma la acea conversatie telefonica, insa dovada o reprezinta inregistrarea telefonica. De aceea as vrea sa stiu daca este legal sa o folosesc ca dovada, va rog.
Permis de sedere
paul_anita
Am fost casatorit cu o romanca. Acum am divortat. Eu sunt cetatean turc. Am carte de rezidenta pentru reintregirea familiei prin prisma faptului ca la data ... (vezi toată discuția)