avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Depasire termen solutionare + suplimenare acte pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Depasire termen solutionare + suplimenare acte pentru pensie urmas

Depus cerere pentru pensie urmas (am atasat toate actele, conform listei cerute; "Nu stim cat dureaza, asteptati acasa ca va veni pensia direct modificata.) -> am asteptat 4 luni fara rezultat -> am revenit la ghiseu si ... "Trebuie sa aduceti Cartea de Munca si toate deciziile eimse defunctului in original" + " S-a depasit termenul, dar v-a fost trimisa o instiintare ca nu e dosarul complet, dar nu stim sa va zicem cand; intrebati la Posta."
Am facut cerere sa faca dovada trimiterii instiintarii (pentru ca n-au trimis, de fapt!), inca n-am primit raspuns.

Doua intrebari:
1) Are dreptul Casa de Pensii (S2) sa imi ceara mie documente care au fost emise de ea insasi?
[De ce ar trebui sa le am eu, in original (nu le gasesc)? Daca defunctul le-a pierdut/ratacit/distrus? Nu se aplica Legea 267/2021?]

2) Avand in vedere ca:
- termenul de rezolvare a cererii este (din spusele doamnei de la ghiseu) de 50 de zile
- presupunand ca nu mai trebuia/trebuie sa depun nimic eu la dosar (aveau ei actele pe care le cer, fiind emise de catre ei si e in vigoare si Legea 267/2021 si eventual si Legea 9/2023),
- Casa de Pensii nu poate face dovada expedierii, in termenul legal, a unei instiintari privind necesitatea completarii dosarului,

Are sanse de succes o actiune in instanta pentru recuperarea daunelor (diferenta de pensie, pentru lunile ce depasesc termenul de solutionare)?

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
AndreiMLZ, utilizator

Alte discuții în legătură

Bo original posibil pierdut discover discover Buna ziua , am trimis la judecatoria Craiova o cerere de investire ptr un BO . Aceasta cerere a fost inregistrata cu data de 5 iulie , si a fost admisa la ... (vezi toată discuția)
Dosar pensie cu probleme rodidoina rodidoina Buna ziua, Am depus in anul 2014 la Casa de Pensii a sectorului 4 dosarul pentru pensionare cu reducerea varstei de pensionare, avand 12,5 ani de grupa a ... (vezi toată discuția)
Ion gageanu talmaciu,sibiu. ce sa fac daca am facut 2 cereri ... Gageanu Ion Gageanu Ion Ion Gageanu Talmaciu,Sibiu. Ce sa fac daca am facut 2 cereri pentru solicitarea Carnetului de munca la Casa de Pensii Sibiu si nici dupa a doua cerere nu am ... (vezi toată discuția)