avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, în luna ianuarie am vândut o mașină, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, în luna ianuarie am vândut o mașină, acum mi a ...

Buna ziua, în luna ianuarie am vândut o mașină, acum mi a venit o amenda pe numele meu de la politia locala precum autoturismul a fost parcat neregulamentar. Ce ar trebui sa fac ca să nu plătesc amenda și sa nu îmi mai vina pe viitor ? Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:02, 26 Aprilie 2023
Ca sa nu va mai vină pe viitor nu se prea poate, legea română e proastă, în sensul asta . Ca să rezolvați acum depuneti plângere contravențională împotriva acelui PV, invocând decizia 4 din 2018 a ICCJ, precum că fostul proprietar nu e răspunzător de o astfel de contravenție și dovediți în instanță cu actul respectiv de vânzare cumpărare că la data constatării nu mai erați proprietar.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
latka, utilizator
La instrainarea vehiculului ati completat rubrica speciala din talon,instrainat catre....?
Conform art. 11 alin. (41) OUG nr. 192/2002,
organul fiscal trebuie să înștințeze înstrăinarea autovehiculului autorității competente de înmatriculare, respectiv Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a cărui rază teritorială faceți parte.

In cazul in care neinmatricularea autovehiculului de catre cumparator a dus si la pagubirea dv,aveti dreptul legal sa solicitati instantei repunerea in situatia anterioara, prin acordarea de despagubirii cuvenite.
Conform art. 31 alin. (1) din OUG nr 2/2001
împotriva procesului-verbal de constatare a contravenției și de aplicare a sancțiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia, la Judecătoria a cărei rază teritorială faceți parte,

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare parcare neregulamentare in parbriz CiobyJr CiobyJr Buna ziua, Tocmai ce am primit un premiu de parcare neregulamentare in parbriz in care scrie ca la data de xxx la ora xxx autoturismul cu numarul de ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto cOdruuuuuuuuuuuuuuttttttttț cOdruuuuuuuuuuuuuuttttttttț Bună ziua! Se poate circula și fără fiscal la o mașină? (vezi toată discuția)
Nota constatare parcare neregulamentara casutza casutza Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Am gasit pe parbrizul masinii o nota de constatare pentru parcare nereguamentara. Pe nota scrie ... (vezi toată discuția)