avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua! Am urmatoarea speta: In baza unei clauze ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua! Am urmatoarea speta: In baza unei clauze contractuale ...

Buna ziua!
Am urmatoarea speta:
In baza unei clauze contractuale pentru neexecutarea corespunzatoare a unei obligatii, am dreptul sa pretind daune interese. Aplicand aceasta prevedere am calculat si solicitat debitorului obligatiei de executat, plata unei sume reprezentand daune interese. Am doua intrebari legate de aceasta situatie:
1. La aceste daune interese (pe care debitorul nu doreste sa le achite) pot solicita in instanta dobanda legala, sau cele doua nu se cumuleaza.
2. In contul sumei reprezentand daune interese pot executa garantia de buna executie aferenta contractului, sau, pot pretinde un drept de retentie asupra acestei sume pana la achitarea sa de catre debitor.

Alte discuții în legătură

Intrebare pact comisoriu de grad iv bbogdan bbogdan buna. am si eu o intrebare. intr'un contract de vanzare cumparare am o prevedere de genul: 9. RASPUNDEREA CONTRACTUALA 9.1. Daca vanzatorul nuu ... (vezi toată discuția)
Daune interese. actualizarea preþului, convenit la data încheierii contractului, la momentul efectuãrii plãþii rodica_post rodica_post Daune interese. Actualizarea preţului, convenit la data încheierii contractului, la momentul efectuării plăţii Prin faptul că ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)