Mulțumesc pentru răspuns.
Nu aș putea să deschid o acțiune în anularea actului administrativ de încetare a raporturilor de serviciu în cadrul căreia să invoc excepția de nelegalitate a Deciziei Medicale ?
Judecându-mă doar cu angajatorul.
Instanța va fi obligată să se pronunțe asupra excepției înainte de a judeca fondul cauzei, iar în funcție de ceea ce va decide în privința Deciziei Medicale va anula sau nu actul administrativ de încetare a raporturilor de serviciu.
Singura problema este cine mă va despăgubi pentru salariile neacordate, în cazul anulării actului emis de angajator.
Poate fi obligat angajatorul ? Nu vad ce culpă ar avea în această speță, fiindcă s-a bazat pe un act care se bucura de prezumția de legalitate, iar verificarea acesteia îi depășea oricum competențele.
Cred că despăgubirea privind salariile neacordate o voi obține pe cale separată, într-o acțiune ulterioară, judecându-mă cu Comisia de Expertiză Medico-Militară căreia as putea să-i cer și plata unor daune materiale/morale.
Oricum, nu voi ezita să cer repararea întregului prejudiciu încă din prima acțiune.
Important este să pot dovedi tot ce mi-am propus și să am câștig de cauză.
Totuși, înclin să cred că nu voi scăpa de două acțiuni distincte și succesive.
Dorin Voicilas a scris:
Foarte interesant cazul dvs. Mai întâi, trebuie anulat actul care a stat la baza încetării raporturilor de muncă și după aceea, să solicitați reîncadrarea pe post. Deși, la prima vedere par a fi două dosare distincte, cred că puteți rezolva problema printr-o singură cerere de chemare în judecată. E un caz care necesită studiu și analiză complexă.