avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua. O unitate cu caracter sezonier are 5 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. O unitate cu caracter sezonier are 5 salariati permanenti ...

Buna ziua.O unitate cu caracter sezonier, are 5 salariati permanenti iar restul pina la 30 sau 40 sunt sezonieri, pina pe 01.10. Este oblicatoriu CCM sau initiere CCM? Initierea se face la 45 zile de la data expirarii primei initieri?
Pentru mai multe puncte de lucru cum procedam?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 2 Mai 2023
Este obligatorie negocierea. Negocierea colectivă este obligatorie la nivelul unităților care au cel puțin 10 angajați/lucrători, precum și la nivel de sector de negociere colectivă.

În termen de 5 zile calendaristice de la data declanșării procedurilor de negociere , angajatorul sau organizația patronală are obligația să convoace toate părțile îndreptățite în vederea negocierii contractului colectiv de muncă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca mopy mopy daca am 20 angajati cu CIM pe nedeterminata si trei cu CIM pe determinata trebuie sa fac CCM? (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca laszloecaterina laszloecaterina am peste 21 de salariati (34 sezon si extrasezon (oct-martie 5) cum se procedeaza pentru initierea contractului colectiv de munca. Multumesc (vezi toată discuția)
Negociere ccm daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cine negociaza contractul colectiv de munca la nivel de societate daca in cadrul societatii exista sindicat reprezentativ dar are numai 80 ... (vezi toată discuția)