avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Am și eu nevoie de ajutorul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Am și eu nevoie de ajutorul dumneavoastră.Eu din anul 2011 nu mai locuiesc ...

Bună
Am și eu o problemă.
Eu din anul 2011 nu mai locuiesc cu primul meu soț. După doi ani am cunoscut alt bărbat care ulterior a devenit soțul meu. In anul 2013 noi am avut un copil care sa născut în străinătate. Când am fost la ambasada pentru a face certificat de naștere copilului nu am putut pentru că divorțul de primul soț a avut loc în anul 2015 in Romania,deci teoretic eu eram încă căsătorită cu primul soț când sa născut copilul. Precizez că copilul are numele de familie al tatălui biologic. La ambasada mi-au spus că trebuie să fac tăgada paternității. Este obligatoriu să fac tăgada paternității sau se poate rezolva doar cu o declarație în fața unui notar din partea primului soț cum că copilul născut în anul 2013 nu este al lui.
Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 18:02, 3 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai prin proces de tagada de paternitate in instanta.
Numai cu tagada in instanta, cu test de paternitate si apoi se constata prin hotarare ca fostul sot nu este tatal copilului asa cum prezuma legea.

Imediat dupa ce ramane definitiva aceasta hotarare, tatal biologic poate face declaratie de recunoastere a minorului si i se elibereaza un nou certificat de nastere cu filiatia corect stabilita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ... RoxS87 RoxS87 Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada ... (vezi toată discuția)
Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)