avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Caz: in luna februarie 2023 a căzut o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Caz: in luna februarie 2023 a căzut o bucată de ...

Buna ziua. Caz: in luna februarie 2023 a căzut o bucată de tabla de pe un stâlp ornamental al blocului în care locuiesc pe autoturismul personal, fiind aflat parcat pe locul de parcare platit la ADP SECTOR 6. Mașina fost astfel avariata: plafon și portieră. Am solicitat inițial ajutorul Primăriei de sector pentru a vedea ce se poate face in acest sens. A venit un inspector care a constatat cele întâmplate și ulterior mi-a făcut și o adresă in care se menționa faptul că blocul a ieșit din garanție, fiind reabilitat, iar pentru despăgubiri sa mă adresez asociatiei de proprietari. Am facut demersuri catre asociatie, am instiintat-o telefonic in februarie despre incident pe d-na Presedinte, au urmat nenumarate discutii, ca trebuie consultat jurist, ca trebuie acordul comitetului, etc. ( au fost probleme mari in asociatie cu comitetul, demisii, realegeri, a fost un haos total si scandaluri in sedinte). Am facut si cerere scrisa la solicitarea d-nei Presedinte in data de 20.03.2023. Am obtinut si deviz de la un service auto. Culmea este ca exista si un martor care a vazut exact cand s-a intamplat si cum, care mi-a făcut și o declarație scrisă. Una dintre persoanele din comitet, dintre cele 3 ( președinta+2 membrii), contesta tot și se opune vehement încercării mele de a fii despăgubită, invocând motive ca: de unde știu eu că a căzut și ce a căzut, apoi declarația vecinului...cum de era tocmai atunci pe afara...apoi ce lege obligă asociația sa despăgubească...Când i s-a comunicat despre ce lege este vorba, respectiv 196/2018, că vrea să i se aducă în scris acest lucru de la primărie.. acum cu distanta legală a locului de parcare fata de bloc ( cei 5 m). Îndrumați-ma cum sa mai pun problema ca deja încep să mă lase nervii...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Mai 2023
Alexandra Popovici., utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 4 Mai 2023
Buna ziua,
Se pare ca in urma incercarilor dvs personale nu ati obtinut niciun rezultat si va recomand sa va adresati unui avocat pentru a va reprezenta interesele in aceasta chestiune. Asociatia trebuie notificata oficial si daca nu se vor conforma va trebui facuta o cerere la instanta judecatoreasca
a căzut o bucată de tabla de pe un stâlp ornamental al blocului

daca este vorba despre stalp aflat in vecinatatea blocului rezulta ca apartine domeniului public si asociatia de
proprietari nu are nici o raspundere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubii decizie presedinte bloc MariaGeo MariaGeo Buna ziua, Va scriu in speranta ca poate ma puteti lamuri/ajuta cu o informatie. Din data de 1 nov familia Popescu s-a mutat din bloc ... (vezi toată discuția)
Obligatii asociatie de proprietari - solicitare montare stalpi Laura_Andreea Laura_Andreea Buna ziua, As dori si eu cateva sfaturi cu privire la statutul legal al unei asociatii de proprietari intrucat nu am reusit sa gasesc informatiile necesare ... (vezi toată discuția)
Loc parcare sector 4 myryna myryna Buna ziua, Am facut o solicitare la ADP pentru un loc de parcare si raspunsul lor a fost ca toate locurile disponibile sunt platite si ca mai departe sa ma ... (vezi toată discuția)