avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am următoarea situație și as dori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am următoarea situație și as dori ajutorul Dvs. ...

Buna ziua! Am
Următoarea situație și as dori ajutorul Dvs. Bloc nou, neconectat încă la sistemul de canalizare centralizat. Blocul folosește o fosa septica pt preluare apa uzata, fosa care se golește cu vidanja. Fiecare apartament este conectat la apa rece la RAJA, iar plata apei consumate se face pe baza citirii apometrului. Asociația a decis însă ca plata preluării apei uzate sa se facă pe persoana, nu in funcție de consumul de apa al fiecărui apartament. Administratorul asociației invoca Legea 196/2018 ART 82 in care se menționează cuvântul “vidanja”. Și dacă noi folosim vidanja sa golim fosa, înseamnă ca aici ne încadram. Deși la acest articol scrie clar ca se folosește in cazul in care nu exista aparate de măsura a consumului. Întrebare : cuvântul “vidanja” din acest articol are sens de golirea foselor? Sau are sens de “ s-a inundat subsolul de apa și trebuie “vidanjata”, și atunci da, aceste costuri se
Repartizează pe persoana . . Este corect ca eu sa plătesc aceasta apa uzata, deși in apartament nu locuiește nimeni, și apometrul meu indica 0.00 Cbm ? Cum sa procedez? Administratorul este foarte obtuz, nu vede decât ART 82 din aceasta lege. Va mulțumesc !

Alte discuții în legătură

Distanta haznalelor de constructii e001 e001 vreau sa construiesc o hazna si nu stiu distanta prevazuta de lege pt a nu afecta casa vecinului care este aproape de hotar.daca am sapat la doi metrii de ... (vezi toată discuția)
Fosa septica vs statie de epurare vs fosa betonata OlgutaM OlgutaM As dori sa stiu daca in Romania anului 2012, intr-o localitate ilfoveana, pe o strada particulara cu case nou construite, este permisa \"fabricarea\" unei ... (vezi toată discuția)
Autorizare punct de lucru ii LacatusIonela LacatusIonela daca vreau sa deschid o intreprindere individuala pt.vidanjari imi trebuie si punct de lucru? (vezi toată discuția)