avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 246 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Sunt interesată sa cumpăr un apartament. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Sunt interesată sa cumpăr un apartament. Proprietara ...

Buna seara. Sunt interesată sa cumpăr un apartament. Proprietara a decedat la un azil de bătrâni și cei trei copii vor sa vânda apartamentul. S-a făcut un antecontract înainte ca sa ne înțelegem.
În schimb, era ceva problema la certificatul de deces de la azil, proprietara a murit de curând și este ceva problema la certificatul de deces de la azil. Cu acel antecontract sub semnătură privata am șanse de câștig?
De aceea aș mai dori sa știu cât durează un duplicat de certificat de deces, notarul a depus cererea săptămână trecută, dar încă nici un răspuns și în antecontract ar trebui sa fim gata în 10 mai.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:45, 9 Mai 2023
Buna ziua, in primul rand ca sa poata produce efecte juridice acel antecontract copiii decedatei trebuie sa dezbata succesiunea si sa obtina un certificat de mostenitor care sa le confere calitatea de proprietari asupra imobilului pe care vor sa vi-l vanda.
Referitor la duplicatul certificatului de deces, termenul de eliberare nu ar trebui sa fie foarte mare.
Pentru ca mostenotorii proprietarei sa detina calitatea sa tranzactioneze bunul imobil proprietatea mamei decedate,
initial este necesar sa fie dezbatuta succesiunea
daca persoana a decedat in alta localitatea fata de acea unde a avut ultimul domiciliu,termneul de eliberare duplicat certificat de deces este de 30 de zile
Exista si varianta de solicitare duplicat certificat deces online

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament supus mostenirii lalabanciu lalabanciu Buna ziua! Doresc sa cumpar un apartament, proprietara a decedat, nu cunosc exact cand. Acum mostenitorii au apelat la notar pentru dezbaterea mostenirii si ... (vezi toată discuția)
Succesiune, nu am actele imobilului din masa succesorala danielstroe danielstroe Buna ziua, Am un var primar care a murit in 2009. Eu sunt singurul mostenitor al lui, a lasat in urma o casa+ teren intr-un sat.... Vreau sa dezbat ... (vezi toată discuția)
Ordine succesiune NMaria2023 NMaria2023 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un răspuns. Avem o cazul unei doamne care a decedat in februarie 2022.Doamna avand 2 copii:o fata si un baiat.Fiica a ... (vezi toată discuția)