Buna ziua. Sotia mea a născut pe 27.07.2021 si se afla in CCC. La sfaristul perioadei de CCC eu trebuie sa iau 1 luna de CCC sau 2 luni? Va intreb pentru ca la primaria ni s-a spus ca 1 luna trebuie sa stau si de la serviciu mi s-a spus ca 2 luni.
Prelungirea concediului de creștere a copilului de la o lună la 2 luni este prevăzută de OUG 164/2022 (care modifică OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor).
Însă, dispozițiile OUG 164/2022 (respectiv prelungirea CCC) se vor aplica de la data intrării în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010.
Deocamdată, Hotărârea de Guvern (HG) pentru modificarea normelor metodologice nu a intrat în vigoare, aflându-se în procedura de dezbatere, ceea ce înseamnă că perioada CCC este în continuare de 1 lună. Astfel, dacă depuneți acum cerere pentru CCC, perioada concediului este de 1 lună.
Prin urmare, dacă cererea pentru CCC o depuneți înainte de intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern menționată mai sus - durata CCC este de 1 lună.
Dacă cererea pentru CCC o depuneți după intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern menționată mai sus sau înainte de intrarea în vigoare dar nesoluționată la data intrării în vigoare a HG, perioada CCC este de 2 luni.