avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua. Sotia mea a născut pe 27.07.2021 si se ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua. Sotia mea a născut pe 27.07.2021 si se afla in CCC. ...

Buna ziua. Sotia mea a născut pe 27.07.2021 si se afla in CCC. La sfaristul perioadei de CCC eu trebuie sa iau 1 luna de CCC sau 2 luni? Va intreb pentru ca la primaria ni s-a spus ca 1 luna trebuie sa stau si de la serviciu mi s-a spus ca 2 luni.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 13:51, 9 Mai 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Prelungirea concediului de creștere a copilului de la o lună la 2 luni este prevăzută de OUG 164/2022 (care modifică OUG 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor).
Însă, dispozițiile OUG 164/2022 (respectiv prelungirea CCC) se vor aplica de la data intrării în vigoare a Normelor metodologice de aplicare a OUG 111/2010.
Deocamdată, Hotărârea de Guvern (HG) pentru modificarea normelor metodologice nu a intrat în vigoare, aflându-se în procedura de dezbatere, ceea ce înseamnă că perioada CCC este în continuare de 1 lună. Astfel, dacă depuneți acum cerere pentru CCC, perioada concediului este de 1 lună.

Prin urmare, dacă cererea pentru CCC o depuneți înainte de intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern menționată mai sus - durata CCC este de 1 lună.

Dacă cererea pentru CCC o depuneți după intrarea în vigoare a Hotărârii de Guvern menționată mai sus sau înainte de intrarea în vigoare dar nesoluționată la data intrării în vigoare a HG, perioada CCC este de 2 luni.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere ... ..sorin, ..sorin, Bună ziua, venit net in perioada; indemnizație de creștere copil, pe alt contract, as dori un răspuns, cum in Decembrie 2022 sa aprobat o lege prin care se ... (vezi toată discuția)
În mod normal, din câte am citit, modificarea indemnizației ... Casiana epure Casiana epure În mod normal, din câte am citit, modificarea indemnizației în calcul gemenilor, plus celelalte modificări, trebuiau sa între în aplicare în termen de ... (vezi toată discuția)