avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tatal copilului ...

Cum pot sa il decad din drepturile parintesti pe tatal copilului meu care isi neglijeaza copilul acasa, dar si cat am stat internate in spital refuzand sa vorbeasca cu mine, sa fie la curent cu starea ei de sanatate si sa imi aduca lucrurile necesare. Mentionez si faptul ca consuma alcool zilnic si ma lasa singura cu copilul noaptea. Ulterior am descoperit si faptul ca el cauta sa mearga la diverse dame de companie si saloane de masaj erotic cautand tot felul de fantezii dubioase. Este un comportament abuziv pentru copil. Va rog ajutor!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 08:45, 18 Mai 2023
Buna ziua,
Pentru a putea fi decazut din drepturile parintesti trebuie sa faceti sesizare la politie, parchet, Autoritatea tutelara.
Sunt rare cazurile in care un parinte este decazut din drepturile parintesti. Trebuie sa dovediti ca parintele respectiv este violent cu copilul, ca il supune la tratamente rele (bătăi, intoxicatii, sechestrari, trafic de persoane, etc.).
Vă sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru a identifica calea cea mai corecta, legal, de urmat, in raport de situatia concreta.
Ce scrieți dvs sunt motive de divort, doamna.
La divort, instanta se pronunța și in privinta modului in care veti exercita autoritatea parinteasca.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu decăderea va trebuie ci divorțul.si o eventuala exercitare exclusiva a autorității părintești.Faptul ca merge la dame nu inseamna ca abuzează copilul, abuzează eventual sentimentele dvs și.aveti ca remediu divorțul..
nu, nu puteti! doar dgaspc-ul poate cere decaderea din drepturile parintesti! divortati
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum au zis și colegii, s-ar părea că aveți un caz de divorț. Pentru asta, sunteți căsătorită cu tatăl copilului? Dacă nu, puteți să vă separați de concubin și, în lipsa unei înțelegeri cu privire la creșterea copilului, să sesizați instanța de judecată pentru stabilirea domiciliului acestuia, a pensiei de întreținere, a custodiei comune sau exclusive ș.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandirea drepturilor parintesti CristianMoldovanPetru CristianMoldovanPetru Buna ziua! Daca tatal copilului a fost decazut din drepturile parintesti la divort din cauza ca nu s-a prezentat,cum ar putea sa redobandeasca ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturi a unuia din parinte se poate solicita inaintea divortului? ContSters130251 ContSters130251 Ca mama, pot sa decad din drepturi tatal si apoi sa fac divortul? Mentinonez ca stiu in ce conditii legale se aplica decaderea din drepturi ale unuia din ... (vezi toată discuția)
Sotie imorala davedit abandon de familie si dezinteres pt copii timp de mai multe luni Grigore Daniel Grigore Daniel Ma numesc Gigore Daniel si sotia a plecat de acasa an urma cu mai multe luni, la 'serviciu' zice-a ia, am gasito la un salon de masaj erotic exista si pe ... (vezi toată discuția)