avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare testament

Buna ziua,
Situatia se prezinta pe scurt asa :
Unchiul meu, fratele mamei, mi-a facut testament autentic [cu adeverinta medicala de sanatate mintala] de mostenitor universal pe averea mobila si imobila a lui acum 4 ani. Eu am grija de el de atunci, de cand i-a murit sotia.
Parintii i-au murit, sotia i-a murit si nu are copii.
Rudele lui sunt fratii si surorile lui si implicit neopotii de la acestia [eu fiind unul dintre ei]. Deci nu are mostenitori rezervatari ci doar colaterali privilegiati.
Intrebare : E suficient acest testament sau ma poate ataca careva ?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
AdrianB1971, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianB1971 , utilizator 14:35, 27 Ianuarie 2010
buna seara!
dc nu exista mostenitori rezervatari, nu veti avea proble cu incalcarea rezervei succesorale.
de contesta poate fi contestat cam orice act juridic, dara asta nu inseamna ca cel care contesta are si castig de cauza.
In lipsa mostenitorilor rezervatari,nu se pune problema incalcarii rezervei succesorale.;),astfel incat nu veti avea nicio problema in acest sens.:)
neopotii de la acestia [eu fiind unul dintre ei].

Nepotii sunt mostenitori rezervatari (linia descendentilor e specificata pana la infinit )
Stoica Ioana a scris:

neopotii de la acestia [eu fiind unul dintre ei].

Nepotii sunt mostenitori rezervatari (linia descendentilor e specificata pana la infinit )

Nu sunt rezervatari nepotii de frati si surori. Utilizatorul a specificat ca defunctii nu aveau copii.
Deci nu are cine sa atace.
da

Alte discuții în legătură

In ce conditii ma pot mosteni pe mine fratii vitregi (dupa tata) ? mariusb74 mariusb74 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu un sfat. Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani.Eu am ramas cu mama in apartamentul in care stam si acum (ea a preluat ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Succesiune - noul cod civil Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. La deschiderea succesiunii au drept sotia defunctului, ascendentii (in aces caz tatal supravietuitor al defunctului) si descendentii, daca sunt. In ... (vezi toată discuția)