Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 si mai avea un frate a carui sotie este in viata si are mostenitori. Dupa 1991 se restituie terenurile. In 2007, sotia supravietuitoare (a decedat in 2008) face un testament olograf prin care imparte toata averea (casa si terenuri, inclusiv cele provenite de pe partea sotului, deci de la socrii) la doi copii ai unei surori a ei (deci nepoti de sora). Intrebarea este: Sotia putea instraina absolut toate bunurile la copii surorii ei iar sotia fratelui sotului si fiica acestora nu mai au dreptul la nimic?
Sotia fratelui sotului si fiica acestuia pot solicita, in instanta, anularea clauzelor testamentului olograf lasat de defuncta din 2008. Acest gen de actiune civila este imprescriptibila, deci poate fi realizata oricand. Cele doua (sotia fratelui sotului si descendenta acesteia) nu au calitatea de mostenitori legali si nici rezervatari. Defuncta a lasat legat cu titlu universal pentru descendentii surorii sale, care au calitatea de descendenti de colateral, ca si cele doua persoane ramase din partea fratelui sotului. Asadar, pot incerca in instanta sa rezolve aceasta problema, solicitand anularea testamentului din 2007 si realizarea partajului succesoral!
Din bunurile provenite exclusiv din partea sotului sotia supravietuitoare nu mosteneste doar jumatate iar restul fratii sotului sau mostenitorii acestora?
Succesiune
marcelsimion
TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA .
Nu imi vine sa cred am in mana un document de ... (vezi toată discuția)