avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

TRAIM IN TARA TUTUROR POSIBILITATILOR ! ADIO AMERICA ROMANIA TE-A DETRONAT SUNTEM CAMPIONI CU O MEDALIE RARA .
Nu imi vine sa cred am in mana un document de la ,,Camera Notarilor Bucuresi ,,
aflu ca sa deschis succesiune(intr-o speta in care sunt .........)de catre un succesor al surori mele. Sunt singurul succesor in viata si doamna notar incearca sa convinga ca detinatorul testamentului ce la lasat cumnatul meu este mostenitorul legal al surori mele !!! Nu imi vine sa cred ...................
Dezmeticiti-ma va rog daca se poate ,multumesc.
Cel mai recent răspuns: marcelsimion , utilizator 21:31, 6 August 2010
sora dvs a lasat un testament in favoarea unei terte persoane?
sora dvs era casatorita cand a decedat?
Sora mea nu a lasat testament ,iar al mue cumnat a lasat testament unui var primar al lui .
Exista posibilitatea ca sora ta si cumnatul tau sa-si fi facut testamente reciproce.

Testamentele conjunctive se folosesc de regula de sotii care nu au descendenti pemtru a inlatura de la mostenitre rudele lor ,de regula colateralii (fratii si surorile).

In cazul in care exista aceste testamente, tu nu te numeri printre mostenitorii rezervatari care ar putea invoca un drept asupra mostenirii surorii tale.

Sunt mostenitori rezervatari si au dreptul la rezerva urmatoarele persoane :
- Descendentii defunctului de orice grad (art. 841-842 Cod civil), deci toate persoanele care fac parte din clasa I de mostenire legala: copii defunctului si urmasii lor in linie dreapta la infinit;
- Parintii defunctului (art. 843 Cod civil), deci ascendentii privilegiati din clasa a II-a de mostenitori legali;
- Sotul supravietuitor al defunctului, prin efectul legii 319/1944, fie ca va veni in concurs cu alti mostenitori rezervatari, fie ca este singurul mostenitor rezervatar si vine in concurs cu ascendentii ordinari, colateralii ordinari sau privilegiati sau cu persoane straine gratificate de defunct.

Verifica daca sora ta nu a lasat un testament.El poate fi :testament olograf, autentic, mistic.
Sarutmana iti multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima ... larahau larahau Apartament cumparat inainte de a fi casatorit prin credit prima casa (inca activ) cu asigurare platita. Sunt casatorit de 6 ani fara copii. In caz de deces al ... (vezi toată discuția)
In caz de deces, cui revin bunurile mele? MC_COSTIN MC_COSTIN AS VREA SA STIU , IN CAZ CA EU SI SOTUL MEU MURIM, CUI REVIN BUNURILE NOASTRE? NEAVIND COPII, MA GANDESC CA PARINTILOR?SAU SOCRILOR? (vezi toată discuția)
Pentru mostenire ContSters158452 ContSters158452 Au decedat niste unchi care la randul lor aveau 2 imobile si nu aveau copii.Eu din partea matuse-i sunt ruda de gradul 1 .Dupa decesul lor cele 2 imobile s-au ... (vezi toată discuția)