avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul ne zice că zilele de concediu de odihnă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul ne zice că zilele de concediu de odihnă după Codul ...

Angajatorul ne zice că zilele de concediu de odihnă după Codul muncii se plătește în banii la încetarea activității.
Eu aveam zile de concediu de odihna de pe anul 2022 am semnat o hîrtie că mi- am luat toate zilele de concediu de odihnă de pe anul 2022 și voi primi un salariu la lichidare și dacă am nevoie de zile de concediu de odihna sa le iau de pe anul 2023.
Că dacă aveam sub 15 zile de concediu odihna luate nu le platea luam zilele.
În situația asta in cazul unui control angajatorul sa fie acoperit dar daca reclamn după ce plec din firma angajatorul trebuie să justifice cererile mele de concediu de odihna că e o zi că sunt mai multe de la angajare,cînd îmi luam o zi de concediu nu făceam cerere de concediu de odihna.
Asta e o impunere a angajatorului dar și cu serviciile e greu pina pleci in alta parte accepți condițiile unde lucrezi.
E ilegal ce a făcut angajatorul impunerea.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 20 Mai 2023
Daca ati semnat , e bun semnat ..ca nu aveti cum sa probati ca v-au obligat la asa ceva .. iar CO se acorda in baza unei solicitari scrise .. verba volant, scripta manent „vorbele zboară, scrisul rămâne”.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie! daca firma are ... adax adax Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie! Daca firma are implemetat un sistem in care salariatii introduc online zilele pentru care solicita CO, mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz, concediul de odihnă efectuat. Îmi va opri angajatorul la lichidare banii pe concediu? jony1980 jony1980 Buna ziua.daca am fost bagat in preaviz 20 de zile si am efectuat concediul de odihna atunci cand se va face lichidarea angajatorul imi va oprii banii pe ... (vezi toată discuția)
Concediere tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ... (vezi toată discuția)