avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Reluare activitate pfa suspendat din 2018
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Reluare activitate pfa suspendat din 2018

Buna ziua !
As avea următoarea speța pentru care v-as cere părerea.
Exista un PFA înființat in anul 2015 pentru care ultima decizie de impunere este pentru anul 2017, emis de Anaf din oficiu, taxele stabilite prin aceasta decizie fiind achitate integral.
In anul 2018, luna Februarie , activitatea a fost suspendată.
După părerea Dvs. ce ar trebui sa fac din punct de vedere fiscal pentru a se putea relua activitatea ?

Mulțumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Mai 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 10:18, 20 Mai 2023
Bună ziua,

ANAF a publicat un ghid cu privire la reluarea activității PFA-urilor după suspendare, îl puteți descărca accesând următorul link: [ link extern ]

În același timp, însă, este posibil ca reactivarea să nu se mai dispună întrucât este depășit termenul maxim pentru suspendarea activității unui PFA, conform art. 14 alin. (8) din OUG 44/2008: Întreruperea temporară a activității unei persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale nu poate depăși 3 ani de la data înscrierii mențiunii în registrul comerțului și înștiințării organelor fiscale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa ada92 ada92 buna ziua. sunt manichiurista si vreau sa devin pers. fizica autorizata. Va rog sa-mi spuneti care sunt demersurile necesare , unde trebuie sa ma prezint si in ... (vezi toată discuția)
Pot avea angajati,si cati,incalitate de pfa attila26 attila26 detin un pfa neplatitor tva cod CAEN 4334 si 4339 caruia i-am suspendat activitatea pe 3 ani(sunt inca in perioada de suspendare) si doresc sa incep activitate ... (vezi toată discuția)
Cedare firma-rog ajutor bialuca1978 bialuca1978 am o firma cu activitatea suspendata si o cunostinta mi-a propus sa i-o cedez ce acte ar trebui sa semnez pentru a nu avea probleme pe viitor (procese ... (vezi toată discuția)