avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contraexpertiza
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contraexpertiza

Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti daca o contraexpertiza (o noua expertiza) poate fi ceruta direct in apel, sau trebuie ceruta in prima instanta, sub sanctiunea decaderii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:08, 26 Mai 2023
Buna ziua, in apel pot fi cerute probe noi sau refacerea unor probe, deci puteti cere o noua expertiza.
Un atuu poate fi refuzul primei instantei de a aproba o contraexpertiza. Docementele prezentate in sprijinul cererii pentru o noua expertiza sunt obligatorii.
Va mulțumesc pentru răspunsuri. Teama mea ca în apel direct nu ar mai fi posibil sa fie ceruta o contraexpertiza era legata de faptul ca la art. 338 C. Pr. Civ se menționează ca o noua expertiza va trebui ceruta motivat, sub sancțiunea decaderii, la primul termen după depunerea raportului, iar dacă s-au formulat obiecțiuni, la termenul imediat următor depunerii răspunsului la obiecțiuni ori, după caz, a raportului suplimentar. Deci, ma temeam ca dacă nu se cere în acel termen,în fata primei instante, o contraexpertiza, nici in apel nu se va mai putea cere, întrucat a intervenit decăderea. Din răspunsurile Dvs deduc ca aceasta decădere operează numai în fata primei instante, iar nu și în apel, nu-i asa?
Depinde de motivele pe care le invocati si documentele pe care le prezentati in sprijinul solicitarii pe care o faceti.
Motiv am pentru a cere o contraexpertiza, acela ca am dacut o expertiza extrajudiciara care a stabilit o valoare de 2..5 ori mai mare decat in prima expertiza , judiciara. Un alt motiv ar fi ca nu avem incredere in acest judecator, si am vrea ca judecatorii din apel sa dispuna contraexpertiza. Nu avem incredere pentru ca a stabilit ca obiectiv al expertizei sa se stabileasca doar 3 variante de lotizare, desi existau 4 variante posibile., si acest lucru m-a prejudiciat enorm.

Alte discuții în legătură

Anulare expertiza tehnica judiciara rokyng rokyng Va rog a-mi raspunde in ce conditii se poate anula o expertiza tehnica la un imobil. Mentionez ca la expertiza au fost cerute si obiectiuni , iar una din ... (vezi toată discuția)
Refacere expertiza Roxanabrum Roxanabrum daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)
Expertiza tehnica judiciara topografica neavizata ocpi Flor73 Flor73 Bună seara..se da un caz de revendicare cu granituire.instanta impune expertiza tehnica judiciara topografica ,unul din obiectivele cerute de instanta ... (vezi toată discuția)