Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti daca o contraexpertiza (o noua expertiza) poate fi ceruta direct in apel, sau trebuie ceruta in prima instanta, sub sanctiunea decaderii?
Un atuu poate fi refuzul primei instantei de a aproba o contraexpertiza. Docementele prezentate in sprijinul cererii pentru o noua expertiza sunt obligatorii.
Va mulțumesc pentru răspunsuri. Teama mea ca în apel direct nu ar mai fi posibil sa fie ceruta o contraexpertiza era legata de faptul ca la art. 338 C. Pr. Civ se menționează ca o noua expertiza va trebui ceruta motivat, sub sancțiunea decaderii, la primul termen după depunerea raportului, iar dacă s-au formulat obiecțiuni, la termenul imediat următor depunerii răspunsului la obiecțiuni ori, după caz, a raportului suplimentar. Deci, ma temeam ca dacă nu se cere în acel termen,în fata primei instante, o contraexpertiza, nici in apel nu se va mai putea cere, întrucat a intervenit decăderea. Din răspunsurile Dvs deduc ca aceasta decădere operează numai în fata primei instante, iar nu și în apel, nu-i asa?
Motiv am pentru a cere o contraexpertiza, acela ca am dacut o expertiza extrajudiciara care a stabilit o valoare de 2..5 ori mai mare decat in prima expertiza , judiciara. Un alt motiv ar fi ca nu avem incredere in acest judecator, si am vrea ca judecatorii din apel sa dispuna contraexpertiza. Nu avem incredere pentru ca a stabilit ca obiectiv al expertizei sa se stabileasca doar 3 variante de lotizare, desi existau 4 variante posibile., si acest lucru m-a prejudiciat enorm.
Refacere expertiza
Roxanabrum
daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)