avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de trecere,servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de trecere,servitute

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o speta...am un teren,fond dominant, cu o singura posibilitate de iesire peste fondul aservit,intr-o parte a terenului aservit ,asa ca sa nu deranjeze absolut de loc. Conform legii 617 as avea drept de trecere...sper!
La primarie drumul de acces nu figureaza in PUZ sau harta,intrebarea mea este:pot construi cu acte in regula pe terenul meu, cu nr de casa si utilitati?Imi da voie primaria sa fac drum peste terenul aservit?Trebuie sa conving cumva pe cei de la primarie ca eu am drept de trecere ;la fel si cei in amonte de mine?
Specific ca fondul aservit nu are facuta actualizarea pe teren si nu sunt clare pentru primarie unde sunt marginile terenului.
In actele vechi din 2004(cand am cumparat terenul) este precizata calea de acces,care este libera,dar eu nu am putut nici sa vand acel teren ,deoarece nu figura la primarie drumul de acces, mi s-a spus ca asta e la intelegerea proprietarilor.
Bineinteles ca nu ne iubim mult cu fondul aservit si as vrea sa evit certuri si cheltuieli inutile ...
Cum ar trebui sa procedez ca sa evit conflictele de orice fel ?
Va multumesc anticipat ,cu stima pentru farul de lumina pe care il aduceti in situatiile noastre!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Mai 2023
Titel.C, utilizator

Alte discuții în legătură

O cale de acces către o clădire se înscrie în cartea funciară, este arătată distinct? ContSters382135 ContSters382135 O cale de acces catre o cladire se inscrie in cartea funciara ? Adica in acte este aratata distinct ? La mine in acte scrie \" teren intavilan \" .....etc . ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dreptul de trecere intabulat în cartea funciară ... berniolariu berniolariu Bună ziua, Dreptul de trecere intabulat în Cartea Funciară poate fi răscumpărată în condițiile în care fondul dominant a dobândit ulterior un ... (vezi toată discuția)
Expopriere pt cauza de utilitate publica rodut rodut v-as fi foarte recunoscator daca m-ati lamuri intr-o problema. detin un teren intr-o comuna, teren primit mostenire. primarul doreste sa ma expoprieze de o ... (vezi toată discuția)