v-as fi foarte recunoscator daca m-ati lamuri intr-o problema. detin un teren intr-o comuna, teren primit mostenire. primarul doreste sa ma expoprieze de o parte din el, pt a construi un drum catre niste case construite (mini-cartier), dar care nu au o cale de acces catre ele. as vrea sa stiu cum poate face asta si daca o poate face fara ca eu sa fiu prezent. in general ,daca aveti rabdare si timp, sa-mi explicati care este procedura in aceste situatii. si cat de legal este sa dai autorizatie de constructie a unui mini-cartier, fara insa a avea drum de acces. de mentionat (nu stiu daca e important) ca terenul primit mostenire de mine,se afla de-a lungul unui dig ce ne desparte de raul Olt, deci drumul ce va sa fie construit, ar fi pe marginea acestui dig despartitor de rau..
Exproprierea va fi facuta numai pentru cauza de utilitate publica , cu o dreapta si prealabila despagubire.
Vointa vecinului dumneavoastra nu are relevanta.Numai in cazul in care se impune folosirea terenului dumneavoastra, in vederea unui interes public, local, atunci se va dispune , in acord cu dispozitiile normative , exproprierea.
Totodata, in caz ca aceasta procedura nu va fi parcursa , poate exista un drum de acces , sau un drept de servitute, dezmembramant al unui drept real principal , asa incat proprietarul fondului dominant sa poate folosi terenul proprietarului fondului aservit, despagubindu-l.
drumul de acces exista, dar se cauta largirea lui, pt a se construi o sosea. va multumesc pt raspuns, as mai vrea insa sa stiu daca pot fi expopriat, fara ca eu sa fiu prezent , fara sa fiu instiintat in prealabil, in scris. masura poate fi luata doar dupa ce eu sunt instiintat si accept sau nu suma de despagubire ? si daca eu nu voi fi de acord cu suma, care sunt pasii ce trebuie urmati ?
Drum de servitute
probleme
Buna ziua!
Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)