avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... expopriere pt cauza de utilitate publica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

expopriere pt cauza de utilitate publica

v-as fi foarte recunoscator daca m-ati lamuri intr-o problema. detin un teren intr-o comuna, teren primit mostenire. primarul doreste sa ma expoprieze de o parte din el, pt a construi un drum catre niste case construite (mini-cartier), dar care nu au o cale de acces catre ele. as vrea sa stiu cum poate face asta si daca o poate face fara ca eu sa fiu prezent. in general ,daca aveti rabdare si timp, sa-mi explicati care este procedura in aceste situatii. si cat de legal este sa dai autorizatie de constructie a unui mini-cartier, fara insa a avea drum de acces. de mentionat (nu stiu daca e important) ca terenul primit mostenire de mine,se afla de-a lungul unui dig ce ne desparte de raul Olt, deci drumul ce va sa fie construit, ar fi pe marginea acestui dig despartitor de rau..
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
rodut, utilizator
Cel mai recent răspuns: rodut , utilizator 11:30, 17 Ianuarie 2011
Exproprierea va fi facuta numai pentru cauza de utilitate publica , cu o dreapta si prealabila despagubire.
Vointa vecinului dumneavoastra nu are relevanta.Numai in cazul in care se impune folosirea terenului dumneavoastra, in vederea unui interes public, local, atunci se va dispune , in acord cu dispozitiile normative , exproprierea.

Totodata, in caz ca aceasta procedura nu va fi parcursa , poate exista un drum de acces , sau un drept de servitute, dezmembramant al unui drept real principal , asa incat proprietarul fondului dominant sa poate folosi terenul proprietarului fondului aservit, despagubindu-l.

drumul de acces exista, dar se cauta largirea lui, pt a se construi o sosea. va multumesc pt raspuns, as mai vrea insa sa stiu daca pot fi expopriat, fara ca eu sa fiu prezent , fara sa fiu instiintat in prealabil, in scris. masura poate fi luata doar dupa ce eu sunt instiintat si accept sau nu suma de despagubire ? si daca eu nu voi fi de acord cu suma, care sunt pasii ce trebuie urmati ?
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
rodut, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Este obligatia vanzatorului ? mariusrous mariusrous Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita ... (vezi toată discuția)
Drum de trecere,servitute Titel.C Titel.C Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o speta...am un teren,fond dominant, cu o singura posibilitate de iesire peste fondul aservit,intr-o parte a terenului ... (vezi toată discuția)