avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este obligatia vanzatorului ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este obligatia vanzatorului ?

Buna ziua , am facut de curand un precontract la notariat pt o parcela de 600m/2 , acum cand mai aveam putin si semnam actele de vanzare-cumparare notarita aduce in discutie drumul de servitute.Sa va explic si care-mi sunt vecinatatile: pe 3 laturi ale parcelei sunt terenuri unde nu se pune discutia unui drum , iar pe a 4 latura exista drum de servitute al vecinului, are si PUZ-ul facut deja.Acum nu stiu care este procedura legala, ce variante sunt , precizez ca la parcela de 600 ce va fi a mea este cadastrul proaspat facut.Va rog sa ma indrumati si sa-mi spuneti ce trebuie facut pt drumul de servitute : imi tb acordul vecinului, trebuie sa faca un drum cel care-mi vinde terenul ....Va multumesc
Dreptul de servitute se exercita cu acordul proprietarului fondului aservit...
Servitutea se va exercita printr-un loc cat mai putin impovarator pt acesta....totodata despagubindu-l pt degradarile cauzate....
Este vorba despre servitutea locului infundat , servitute legala...
Imi puteti explica mai putin in termeni acestia, mai pe romaneste :P
mersi
Poate reuşiţi dumneavoastră să ne explicaţi mai pe romîneşte situaţia parcelei pe care vreţi s-o cumpăraţi.

Nu cred că proprietarul actual a parcelat terenul fără a avea asigurate căile de acces pentru fiecare parcelă. Prin urmare, cred că există fie o parcelă cu destinaţia de drum, fie un drept de servitute deja constituit.

Liviu S.Bordaş
Bun, uitati cum sta treaba , proprietarul a facut cadastrul fara lase vreun drum de acces, cred ca s-a bazat pe drumul de servitute deja existent al vecinului din stanga .Ma pot folosi de acel drum de serv si in ce conditii? Este suficient acel drum sa pot incheia actul de cumparare la notariat?
VA multumesc
Dacă dreptul de servitute s-a înscris în cartea funciară a noului corp de teren, dreptul există şi este opozabil proprietarului fondului aservit (adică al terenului peste care este constituit dreptul de servitute). În principiu, nu ar fi nevoie de un nou acord al proprietarului fondului aservit după lotizarea fondului dominant, deoarece lotizarea nu face servitutea mai împovărătoare.

Verificaţi existenţa dreptului de servitute în CF a terenului pe care vreţi să-l cumpăraţi.

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere si bariera daniel_vasile daniel_vasile Buna ziua, Am cumparat un imobil cu servitute de trecere pe un teren.Acum proprietarul terenului vrea sa puna o bariera pe drum cu acces cu cartela platita ... (vezi toată discuția)
Conflict servitute iasmina2009 iasmina2009 Buna ziua, am cumparat impreuna cu alte 8 persoane un teren mai mare, pe care l-am impartit in loturi de marimi diferite, in functie de dorinta fiecarei ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute! se poate? crismari crismari indraznesc sa apelez la bunavointa voastra (am mai postat un mes. si am fost surprinsa sa vad ce prompt mi-ati raspuns) si revin cu o problema: drum de ... (vezi toată discuția)