Am avut o poprire de 4600 lei. Angajatorul ca tert poprit a virat catre executor lunar, iar acum aprox. 2 luni s-a achitat integral. Am primit confirmarea de la creditor ca a fost platita datoria, iar angajatorul imi vireza acum salariul integral.
Domnul executor a trimis si catre angajator si catre banca cand a infiintat poprirea. De la banca nu a vrut el sa o ridice....
Problema este ca nu mi-a ridicat poprirea nici acum, la doua luni de cand s-a achitat. Acest executor nu raspunde la telefon, la mailuri, fiind celebru dupa recenziile citite pe google (este functie de interes public, datele sunt publice, oamenii isi spun acolo parerea).
Ce pot face sa imi ridice poprirea mai repede? Trebuie sa astept hotararea instantei? Anaf ridica poprirea aroape instant de la plata sumelor datorate. Domnii executori functioneaza dupa alte reguli/regulamente?
Am si un overdraft pe contul unde instituita poprirea si platesc dobanda debitoare mult mai mare in fiecare luna (probabil avand in permanenta conutul pe minus - exceptie 3 zile cand intra salariul). Am intrebat si la banca, astept raspunsul lor (plateam 80 de lei/luna dobanda debitoare inanite de poprire, dupa poprire de la 160 de lei/luna in sus).
Vă recomand să formulați, în scris, o cerere către executorul judecătoresc, la care anexați confirmarea achitării datoriei pe care ați primit-o de la creditor, prin care îi solicitați desființarea popririi în temeiul art. 794 alin. (1) Cod procedură civilă:
„Dacă după înființarea popririi cauza în temeiul căreia s-a înființat aceasta a încetat să mai existe, executorul judecătoresc, din oficiu sau la cererea debitorului poprit, va dispune desființarea popririi printr-o adresă către terțul poprit. Atunci când poprirea a fost validată, desființarea acesteia se va face de instanța de executare prin încheiere executorie, dată cu citarea părților.”
În cazul în care nu răspunde cererii dvs., puteți formula plângere împotriva executorului judecătoresc în condițiile art. 56 din Legea nr. 188/2000: (1) Refuzul executorului judecătoresc de a îndeplini atribuțiile prevăzute la art. 7 lit. b)-i) se motivează, dacă părțile stăruie în cererea de îndeplinire a acestora, în termen de cel mult 5 zile de la data refuzului.
(2) În cazul refuzului nejustificat de îndeplinire a atribuțiilor prevăzute la alin. (1), partea interesată poate introduce plângere, în termen de 5 zile de la data la care a luat cunoștință de acest refuz, la judecătoria în a cărei rază teritorială își are sediul biroul executorului judecătoresc.
Art. 7 lit. b)-i): Executorul judecătoresc are următoarele atribuții:
b) notificarea actelor judiciare și extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedură;
d) recuperarea pe cale amiabilă a oricărei creanțe;
e) aplicarea măsurilor asigurătorii dispuse de instanța judecătorească;
f) constatarea unor stări de fapt în condițiile prevăzute de Codul de procedură civilă;
g) întocmirea proceselor-verbale de constatare, în cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de către debitor, potrivit dispozițiilor Codului de procedură civilă;
h) întocmirea, potrivit legii, a protestului de neplată a cambiilor, biletelor la ordin și a cecurilor, după caz;
i) orice alte acte sau operațiuni date de lege în competența lui.
Ridicarea popririi
gh3gh1
un salariat a avut o poprire pe salar, infiintata de catre un executor judecatoresc.
s-a primit o adresa prin care se solicita ridicarea popririi pe salariu. ... (vezi toată discuția)