avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consecinte retroactive sau abuz?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consecinte retroactive sau abuz?

Incep prin a va intreba: o lege se poate aplica retroactiv.? Am un Contract de munca incheiat in 2021 in baza art. 294 din Legea inv. nr.1 din 2011. Art. in cauza, a fost abrogat in luna mai, an curent, prin Legea nr. 106/2023.
Azi mi s a solicitat sa semnez un act aditional la acest CIM. Am refuzat.considerand ca e abuziv. Ce consecinte poate avea refuzul meu? Ma pot obliga sa semnez? Schimbarile pe care le promoveaza o noua legea, se pot aplica retroactiv?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:52, 25 Mai 2023
Ce continea acel act aditional ?
Este schimbarea totala a contractului. Alinierea la noua prevedere legala.

Cornel Vasile a scris:

Ce continea acel act aditional ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce schimba , ca modificarile aduse nu se trec in c.i.m. deja in derulare ..
www.avocatnet.ro/articol_628...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim in derulare modificat cu act aditional Theodor89 Theodor89 Buna ziua, As dori sa stiu o parere avizata legata de o problema personala pe care o descriu mai jos. Sunt angajat cu Contract de munca pe perioada ... (vezi toată discuția)
Acte adiționale la cim pentru respectarea noilor dispoziții ... cristinast cristinast acte adiționale la cim pentru respectarea noilor dispoziții prevăzute de legea 283/2022) Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca in temeiul legii nr. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua recent, prin legea nr. 283/2022 - s-a modificat codul ... oanaportar oanaportar Bună ziua Recent, prin Legea nr. 283/2022 - s-a modificat Codul muncii. Una din modificări - este un nou model de Contract de muncă. Vă rugăm frumos ... (vezi toată discuția)