avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe pensia de vaduva din Luxembourg
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe pensia de vaduva din Luxembourg

Primesc pensie de vaduva din Luxembourg si fiica mea minora primeste pensie de orfan, din aprilie 2023. Pensiile de vaduva si de orfan (peste 10.000 lei impreuna) din Luxembourg se impoziteaza in Romania sau sunt impozitate doar la sursa, in Luxembourg? Pt pensia de vaduva se retine impozit la CNAP Luxembourg (pt cea de orfan nu se retine nimic). Nu apare situatia de dubla impozitare? Exista conventia de evitare a dublei impozitari prin metoda scutirii, intre cele 2 țari? Ce trebuie sa fac si cand? Unde sa ma adresez? Datorez si contributia la CASS in Romania, daca eu sunt asigurata si mi se opreste din pensie contributia de sanatate la CNS Luxembourg? Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 25 Mai 2023
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! declaratia unica pentru 2022: pensionar, rezident ... Daiana23 Daiana23 Buna ziua! Declaratia unica pentru 2022: pensionar, rezident roman repatriat, pensie din Germania, impozitata in Germania (RIA). Metoda scutirii sau a ... (vezi toată discuția)
Evitarea dublei impuneri i_simina i_simina Cum se impoziteaza redeventele obtinute din Romania de catre un rezident al Italiei? Daca se impoziteaza in romania, prin retinere la sursa, care este temeiul ... (vezi toată discuția)
Impozitarea nerezidentilor ildikogabriella ildikogabriella Sunt contabila unioe institutii de spectacole.Institutia beneficieaza de 2 categorii de servicii prestate de un rezident dintr un stat ue: un serviciu de ... (vezi toată discuția)