Buna ziua,
Figurez cu pensie invaliditate grad 3 din 2013 cu diagnosticul displazie luxanta congenitală șold stâng cu coxartroza bilaterala.
In 2020 am solicitat suspendarea temporara a pensiei pentru a ajuta pe cineva cu program de 8 ore.
In Ianuarie 2023 nu am mai putut lucra din cauza invalidității.
Am depus dosarul la cabinetul de expertiza.
Fiindcă a trecut mai mult de un an, a trebuit sa depun dosar ca pentru caz nou.
Conform noii proceduri, dosarele caz nou se trimit la institutul de expertiza din București.
Am fost chemată la institut pentru internare de 2 zile și investigații.
Deși investigațiile au confirmat diagnosticul, comisia a spus ca nu ma mai încadrez in pensie conform legii și ca nici in 2013 nu m-am încadrat și nu as fi meritat pensie.
Menționez ca in 2018 am avut o internare de 2 săptămâni tot la acest institut și aceeași comisie mi-a confirmat diagnosticul și mi-a dat decizie de pensionare pe un an pana la revizuirea din 2019, când medicul expert din orașul meu mi-a dat in continuare pensie pe un an pana la revizuirea din 2020.
Dețin și certificat de handicap grad 3 definitiv, nerevizuibil, pe același diagnostic, tot din 2013.
Toți doctorii din institut au fost foarte aroganți și m-au tratat cu superioritate si ironie, practic obligându-ma sa ma operez, motivând aceasta atitudine prin fraza: “dacă va operați nu va mai trebui sa va dam pensie”. Deci totul se reduce la bani.
Eu am dureri foarte mari la ambele șolduri, fie ca merg, ca stau jos, ca stau întinsa.
De asemenea, din Ianuarie 2023 am diplopie cronica foarte debilitanta care ma împiedica sa funcționez normal.
Ce ma sfătuiți sa fac? La ce lege se referă aceasta comisie?
Eu clar nu pot lucra, eventual doar maxim 4 ore așa cum îmi era permis când aveam pensie, dar acum intervine problema diplopiei căreia doctorii neurologi si oftalmologi nu i-au găsit o cauza, și care ma împiedica sa lucrez.
Doctorii au spus ca pe radiografie nu se vede o deteriorare suficientă cât sa justifice pensia.
Doctorul ortoped chirurg la care merg, cel mai bun chirurg ortoped din România, mi-a spus ca, dimpotrivă, e un miracol ca mai pot merge in condițiile in care radiografia arată așa o deteriorare mare.
Știu ca e greu sa demonstrez durerile pe care le am, dar eu ma știu cum sunt și clar nu sunt apta de munca, in condițiile in care pana acum am avut și am in continuare capacitatea de munca pierdută mai mult de jumătate.
Aștept răspunsul dvs.
Cu respect,
Mihaela Ion