avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Îmi puteți spune dacă este corect ca eu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Îmi puteți spune dacă este corect ca eu sa iau ...

Buna ziua!
Îmi puteți spune dacă este corect ca eu sa iau 2400 lei pe perioada concediului medical cu cod de indemnizatii 14, deși salariul meu net era de 2700 lei.
Îmi puteți spune dacă este în regula sau cum se calculează?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 28 Mai 2023
Din cuantumul indemnizației brute, angajatului va reține doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25% și impozitul pe venit de 10%, fără a se reține contribuția pentru asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.
Se ia în calcul indemnizatia pe ultima luna sau se calculează pe o perioada mai lunga?

Cornel Vasile a scris:

Din cuantumul indemnizației brute, angajatului va reține doar contribuția pentru asigurări sociale (CAS) de 25% și impozitul pe venit de 10%, fără a se reține contribuția pentru asigurări sociale de sănătate (CASS) de 10%.

Baza de calcul a indemnizației de CM include și sumele aferente concediilor medicale avute în precedentele șase luni
www.avocatnet.ro/articol_620...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)
Calcul sume de plata concediu medical cod 08 MIHAELA-OFF MIHAELA-OFF Buna ziua Imi puteti spune va rog cum se calculeaza sumele de plata pentru un concediu medical cu cod 08 ? Mai exact, ce sume datoreaza societatea ? Se ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical Gabrielle2 Gabrielle2 Buna ziua, Sunt insarcinata in 21 de saptamani si de pe 29.11 pana luni 04.12 sunt internata in spital cu iminența de avort ( contractii si sangerari ). Nu ... (vezi toată discuția)