avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4.Am ...

Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4.Am gasit auto blocat de Directia pt Digitalizare si Regenerare Urbana, cu o instiintare ca am stationat voluntar pe drumul public,incalcand HCLsector 4 nr 205/30.12 2021. HCL spune la cap 1 ca procedura de blocare al auto se aplica atunci cand se ocupa parcari publice,de resedinta sau domeniu public. Vehiculul era parcat la bornura in loc nemarcat ,nu exista semn de stationare,oprire interzisa,strada este lata.Am achitat 150 lei mi au deblocat o ,am parcat pe alta strada tot la bordura.Ce fac acum?Raman cu paguba din cauza abuzului sau merg in instanta ?O sa vina si acolo dupa mine? Vand masina?
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2023
r paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:52, 29 Mai 2023
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa respectati regulile de circulatie privind stationarea. Pentru asta vi s-a blocat masina. Daca nu puteti, vindeti masina.
Conform HCL nr 205/2021 ati parcat vehiculul pe domeniul public
Nu se justifica demers in instanta
Buna ziua.Nu intelegi ca am parcat la trotuar fara semna fara marcaje.Trezitiva mai tarziu la 5.16 nu se dau raspunsuri
Buna ziua d-ra nocentta.Nu o pot parca in copac sau pe propiatatea mea.Auto parcat pe strada fara o restrictie conf . Cod Rutier.Nu este nici o problema maine e randul d vs.sa suferiti un abuz .
Nu va suparati pe cei care inteleg sa va raspunda
Chiar daca va exprimati intr-un mod necivilizat la adresa celor care va raspund ,acestia din bun simt nu va raspund in aceiasi maniera
Aveti in vedere ca ati precizat
Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4
,respectiv pe domeniul public fapta care in conformitate cu disp HCL nr 205/2021 constituie contraventie
Daca apreciati ca dreptatea este de partea dv,aveti dreptul conferit de Legea Fundamnetala de acces neingradit la justitie unde sa contestati masura dispusa impotriva dv
Succes !

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)