avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice de corecție pensie neaplicat
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice de corecție pensie neaplicat

Am o întrebare în legătură cu o decizie de pensie de vârstă. Aceasta decizie a fost emisă in ianuarie 2020, dar persoana in cauza nu a știut de existenta ei până anul acesta in mai, când a depus cerere pentru trecere la pensie de vârstă din pensie de invaliditate. Ceea ce nu înțelegem este de ce, în această ultimă decizie, nu este aplicat indicele de corectie. Ieșirea la pensie de invaliditate a fost in 2001. Se mai poate face ceva acum? Mulțumesc.
P.S. Soțul persoanei în cauză ieșit la pensie de boală în 2005, și la limita de vârstă in 2022 are indice de corecție aplicat.
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
oanamariahila, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanamariahila , utilizator 20:41, 31 Mai 2023
In ce luna a anului 2001 si-a deschis drepturile la pensie de invaliditate ?
Data de pe prima decizie este 28 mai 2001

Carp Mircea a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
oanamariahila, utilizator
Dar data la care a fost depusă cererea este 29 martie 2001, ieșind după legea 3/1977

oanamariahila a scris:

Data de pe prima decizie este 28 mai 2001

Carp Mircea a scris:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie albualexandru albualexandru Buna Seara,am o nelamurie in privinta recalcularii pensiei ! In anul 2001 am fost iesit la pensie pe caz de boala ,in data 10/1/2011 am introdus datele pentru ... (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)