Buna ziua , conform Acordului Romania-USA cu privire la cumularea vechimii in munca pentru Pensii , daca eu primesc beneficii Social Security in prezent ( am 66 ani ) si am lucrat numai 10 ani in Romania cu carte de munca si aproximativ 20 ani in USA voi putea cumula anii de vechime din ambele tari in vederea unei pensii minime in Romania ? Va multumesc .
Acordul permite posibilitatea fructificării perioadelor lucrate atât în România, cât și în SUA, în vederea deschiderii dreptului de pensie pe principiul totalizării, cu acordarea proporțională a pensiei de către fiecare stat în funcție de perioadele de asigurare realizate în sistemul propriu.
Da inteleg , insa eu doresc sa stiu daca eu care am numai 10 ani de cotizare in Romania si 20 ani in USA voi avea dreptul la o pensie minima si in Romania , acum primesc pensia din USA , multumesc .
Vechime munca
americanux
Buna ziua, Am lucrat in SUA cu contracte de munca in perioada 1995-2006. Se adauga la vechime si care ar fi pasii pt a actualiza aceasta vechime?(asta in caz ... (vezi toată discuția)