avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calitate procesuală, important!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calitate procesuală, important!

In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală.
In Intampinare sunt invocate urmatoarele:
Potrivit R.O.F. al Primăriei Sector 3, aprobat prin H.C.L.S. 3 nr. 218/23.06.2022, Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice funcționează în cadrul Direcției Generală de Poliție Locală iar Direcția Generală de Poliție Locală funcționează în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3, fara personalitate juridica .
Si se solicita admiterea exceptiei si respingerea cererii de chemare in judecata ca fiind formulata impotriva unei persoane fara capacitate procesuala de folosinta.

In raspunsul de intampinare ce ar trebui sa specific astfel incat sa nu imi fie anulata plagerea?

Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
Florentinaif, utilizator
Cel mai recent răspuns: SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business 16:39, 1 Iunie 2023
Instanta va admite exceptia lipsei calitatii procesuale ca de obicei cum se si poate verifica din spetele avand ca obiect plangeri contraventionale ptr anularea amenzilor date de politia locala de sector. Solicitati prin cerere completatoare introducerea in cauza a paratei SECTOR 3 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI PRIN PRIMARUL SECTOR 3 cu care intelegeti sa va judecati si refaceti aceeasi plangere mentionand la parata aceasta entitate, iar actiunea sa fie comunicata acesteia pana la primul termen de judecata. Numai asa va puteti judeca pe anularea amenzii date de politai locala se sector.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business
... în calitate de petent, formulez și depun în temeiul disp. Art. 204 al Codului de procedură civilă prezenta:

CERERE DE MODIFICARE

A plângerii contravenționale ce face obiectul cauzei deduse judecății prin care înțeleg să modific că Direcția Generală de Poliție Locală - Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice funcționează în cadrul aparatului de specialitate al Primarului Sectorului 3, motiv pentru care solicit introducerea în cauză a Primarului în numele unităţii administrative teritoriale.
În continuare am motivat și anulare pv si atacat înaintarea.

Trebuie refăcută și plângerea? Am crezut că este suficientă cererea.

nu este corect. Calitate procesuala are SECTORUL 3 AL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI PRIN PRIMARUL SECTOR 3 Unitatatea administrativ teritoriala cu personalitate juridica este SECTORUL 3 AL MUNICIPIULUI BUCURESTI CU SEDIUL.....ETC PRIN PRIMAR. Oricum trebuie comunicata actiunea catre aceasta si in mod normal va trebui introdusa in actiune cu datele aferente. Actiunea trebuie atasata cererii ptr comunicare.
Ultima modificare: Joi, 1 Iunie 2023
SM LEGAL CONSSULT , Consultant de business

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate procesuală, important! Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)
Raspuns intampinare, calitate procesuala Florentinaif Florentinaif In plangerea contraventionala am trecut ca parat doar: Serviciul de Circulație pe Drumurile Publice, irecția Generală de Poliție Locală. In Intampinare ... (vezi toată discuția)
Politia locala vs. politia locala prin primar. pe cine trebuia sa chem in instanta? carepecare carepecare Buna ziua, cred ca am facut o gafa pe care va rog sa ma ajutati sa o repar. Am primit amenda de la Politia Locala pentru parcare neregulamentara. Drept ... (vezi toată discuția)