avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Sunt pensionar Mapn, am 62 ani și as vrea sa trec la ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Sunt pensionar Mapn, am 62 ani și as vrea sa trec la pensia ...

Sunt pensionar Mapn, am 62 ani și as vrea sa trec la pensia civilă. Vă rog să-mi spuneți pașii de urmat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:15, 2 Iunie 2023
Ati lucrat si in functii civile?
Am lucrat și în funcții civile, și înainte și după pensionare.

Cornel Vasile a scris:

Ati lucrat si in functii civile?

In conformitate cu prevederile legale in vigoare , la implinirea varstei standard de pensionare, puteti sa depuneti dosar de pensi in sistemul public de pensii pentru perioadele din sistemul public si care nu au fost recunoscute in calculul pensiei militare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie din sistemul militar. crasmaru costel crasmaru costel rog a ma indruma,eventual articole de legi,in care se prevede ce se intimpla cu contributia la sistemul public de pensii,dupa iesirea la pensie (cu ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei militare mariantimisoara mariantimisoara Buna ziua, Am trecut in rezerva la cerere inainte de varsta 55 ani(varsta de pensionare militari). La implinirea varstei de 55 ani am depus dosarul de pensie ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata mirela_fivi mirela_fivi buna ziua, sunt nascuta in iulie 1957,am 31 de ani de cotizare si am grupa 3 de munca. conform noilor reglementari cand as putea sa ma pensionez? multumesc ... (vezi toată discuția)