Buna seara! Am depasit pe linie discontinua, in localitate, iar in momentul depasirii viteza mi-a urcat la aprox 100km/h. Masina de politie, care era neinscriptionata, nu m-a oprit pe loc, dar m-a urmarit pana in cealalta localitate, unde mi-a retinut permisul pt 90 de zile. Mentionez ca, in momentul depasirii mi-a urcat km, in rest am condus regulamentar. Am vreo sansa sa contest?
Din păcate legea prin care poliția este obligată să folosească radarul doar în mașini inscripționate, la vedere, nu a fost încă promulgată. Proiectul a primit raport favorabil în Parlament în aprilie 2023. V-ar fi ajutat enorm invocarea acestor norme în contestație.
Totuși, șansele de câștig în instanță variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv eventualele erori în procesul-verbal de contravenție sau dovezi că poliția nu a urmat procedura corectă conform legii.
Cel mai bine ar fi să vă adresați unui avocat pentru a vă face o evaluare concretă de caz... să-i trimiteți procesul verbal și să-l cerceteze.
dtc1315
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand efectuati manevra de depasire trebuie sa luati in calcul si viteza maxima de deplasare pe acel sector de drum. In speta banuiesc ca aveati o viteza de deplasare mai mare cu 50 de km/h fata de limita admisa in localitate.
Organele de politie v au oprit in alta localitate ma gandesc pentru a nu crea un pericol pt ceilalti participanti la trafic sau stanjebi circulatia pe acel sector de drum …