avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Doresc să cumpăr in mediul rural un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Doresc să cumpăr in mediul rural un teren pe care ...

Bună ziua,
Doresc să cumpăr in mediul rural un teren pe care se află o casă bătrânească. Proprietarii au decedat de mai mult de 20 de ani. Nu s-a făcut succesiune. Impozitele și întreținerea gospodăriei a fost făcută în toată această perioadă de una dintre rudele moștenitoare. Restul nu au fost interesați și se pare că nu sunt. Persoana care a întreținut gospodăria dorește să vândă și eu să cumpăr. Nu are titlu de proprietate și nici cadastru făcut. In ce condiții legale pot achiziționa acest teren? Este posibil?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 13:02, 7 Iunie 2023
ca sa puteti cumpara, trebuie sa fie proprietar.
Persoana in cauza este mostenitorul fostilor proprietari?
Daca da... sa mearga la un notar din localitate sa faca succesiunea, constata ca ceilalti mostenitori n-au acceptat oficial sau tacit mostenirea si ramane singurul mostenitor. Dupa ce devine proprietar va poate vinde dvs.

Daca nu este ruda/mostenitor al fostilor proprietari... discutati cu un avocat si, poate, printr-un proces de uzucapiune, devine proprietar al bunului si apoi il poate vinde dvs.
Da! Este unul dintre moștenitori. Singurul care a îngrijit casa și a plătit impozitele. Un notar i-a spus că după 20 de ani, poate deveni proprietar pentru că nu a fost tulburare de posesie in toată această perioadă și că primăria îi eliberează anexa 1 și 2 și cu ele poate vinde. Eu nu știu cât este de adevărat și nu vreau să intru în discuții care nu mă privesc. Mulțumesc mult pentru răspuns!
Nici eu nu cunosc foarte bine legea ce reglementeaza acest aspect, stiu doar ca poate deveni unic proprietar in urma dezbaterii succesiunii si apoi poate vinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ... lauramaria1 lauramaria1 Buna ziua, soțul meu are un teren lăsat de la unchiul lui(decedat) ,dar fara acte. Acum vrea să îl vândă și să îl treacă pe noul proprietar. ... (vezi toată discuția)
Moștenire Maria010998 Maria010998 Bună ziua! Dacă părinții mei au murit acum 35 de ani si eu și fratele meu nu am dezbătut moștenirea atunci dar el nu a avut pretenții atunci, eu am ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune carmenbarbulescu carmenbarbulescu Am uitat să precizez faptul ca matuşa şi unchiul meu nu au avut copii. ªi încă ceva...va rog..ce înseamna faptul că mama nu a acceptat moştenirea de ... (vezi toată discuția)