avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prescriptie pentru drepturi salariale ? Buna ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prescriptie pentru drepturi salariale ? Buna ziua tuturor , am ...

Prescriptie pentru drepturi salariale ?
Buna ziua tuturor , am nevoie de un raspuns de la dv .
Am iesit la pensie pentru limita de varsta in urma cu 3 ani si nu am primit drepturile banesti ce mi cuveneau - salarii compensatorii si o prima anuala , care erau trecute in contractul colectiv de munca .
Fostul angajator poate invoca termenul de prescriptie privind plata acestor drepturi daca le cer in instanta ?
Multumesc pentru raspunsuri !
Cel mai recent răspuns: 6Victor7 , utilizator 14:32, 8 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-adevar, fostul angajator poate invoca termenul de prescriptie privind plata acestor drepturi daca le cereti in instanta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
se poate face si o notificare oficiala prin avocat prin care cereti sumele de bani ce vi se cuvin, astfel il puneti in intarziere si intrerupeti un eventual termen de prescriptie care a inceput sa curga. Insa, e nevoie de o analiza mai detaliata a situatiei.
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Decretul 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României nu cumva imi prelungeste cu un an termenul de prescriptie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare cssm? Akhenaton81 Akhenaton81 Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare.Avand in vedere situatia actuala, nu am mai reusit sa intrunesc CSSM -ul aferent luna martie. Ce ma sfatuiti sa fac in ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratie beneficiari reali Mihai Blajut Mihai Blajut Buna ziua, Depunerea declaratiei de beneficiari reali se poate depune online sau se poate trimite prin Posta? Multumesc, Mihai (vezi toată discuția)
Majorare 75% pentru personalul mai Mariusik84 Mariusik84 Buna seara! Practic ce inseamna majorare cu 75% pentru personalul MAI care nu poate sta acasa cu copiii? Multumesc! (vezi toată discuția)