avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident auto pagubit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident auto pagubit

Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini!
Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant regulamentara față de mașina din fața mea, pe banda 1 a venit o Tesla cu semnal stânga... care a încercat sa între în spațiul dintre mine și mașina din fața.. în momentul I'm care a încercat pătrunderea skoda care inițial se afla în fata mea s-a tamponat ușor de mașina din fața care frânase, în momentul acela Tesla s a izbit de acesta cu partea stânga fața având viteza iar eu am lovit cu partea dreapta fața spatele teslei(stanga) care apucase sa pătrundă în banda , iar cu partea stânga m-am oprit în spatele Skodei din fața, Tesla fiind proiectata înapoi pe prima banda ! La momentul sosirii politiei partea stânga a mașinii mele era lovita(lipita) de skoda iar Tesla era oblic pe prima banda!
Din ce mi s-a spus la politie , eu sunt vinovat de faptul ca n am păstrat distanta fata de mașina din fața, astfel eu rămân cu paguba(dăuna totala) iar cei din fața mea atâta Tesla cât și skoda își vor repara spatele mașinii pe asigurarea mea!
Menționez ca lovitura spate cât și cea fața a teslei sunt pe partea stânga ..semn ca era patrunsa doar jumate pe banda 1!
Întrebarea mea este dacă exista vreo cale de contestare? Sau dacă mai pot face ceva în aceasta privința?
Nu am primit momentan nici o hârtie soluție, decât dovada de 15 zile pt permis( mi s a luat deoarece soția și copilul era lu în mașina mea, și am ales eu sa meargă la spital pt investigații deși știam ca se va face dosar) ambii sunt acasă fără nici o complicație!
Mulțumesc anticipat
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iunie 2023
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: Jwjwj , utilizator 14:29, 8 Iunie 2023
Puteți contesta fără probleme procesul verbal de contravenție. Sancționarea nu se poate face în lipsa acestuia.
Ideea este ca nu știu exact care este procedura și dacă voi mai primi vreun proces verbal sau ceva...sau direct ceilalți implicați în accident primesc asigurarea mea pt a își repara mașinile și rămâne asa..
Sau trebuie sa fac contestația la retinerea permisului pt vătămarea corporala a soției? ? Strict pt accident urmează sa mai primesc ceva în acest sens?

latka a scris:

Puteți contesta fără probleme procesul verbal de contravenție. Sancționarea nu se poate face în lipsa acestuia.

Conform disp in vigoare daca detineti motive rezonabile,aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva PV contraventie
La momentul incheierii PV ati solicitat consemnarea de observatii ?
Din păcate nu !
Mi-a fost luata o declarație, și mi s-a dat dovada retinerii permisului pentru dosarul penal întocmit pentru vătămate corporala!
Alt proces verbal nu am văzut nici nu mi-a fost adus la cunoștință
În schimb mi s-a spus ca aceasta procedura se deschide automat deoarece a fost transportata soția și copilul la spital deși a fost la cererea mea!
Nu am știut ca pentru a contesta cauzele producerii accidentului trebuie sa contest procesul verbal prin care mi a fost reținut permisul(cu drept de circulatie(

ynocentta a scris:

Conform disp in vigoare daca detineti motive rezonabile,aveti dreptul sa formulati contestatie impotriva PV contraventie
La momentul incheierii PV ati solicitat consemnarea de observatii ?

Deci nu sunteti cu PV de contraventie, ci cu dosar penal. Nu ati precizat asta. Angajati-va avocat, daca ajungeti la faza de invinuit.
Deocamdata nu-si repara nimeni masinile pe asigurarea dvs. veti fi chemat de asigurator sa dati o declaratie (eventual telefonic). Sustineti-va cauza si declarati cine e vinovatul.

Alte discuții în legătură

Culpa accident, procedura asigurare, lovire auto deja lovit ! ... Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Așa cum am precizat intr-un post anterior acum o saptamana am fost implicat intr-un carambol pe autostrada! Situația deja descrisa anterior a ... (vezi toată discuția)
Procedura accident auto Jwjwj Jwjwj Bună seara Revin și cu o întrebare! Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)