avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procedura accident auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procedura accident auto

Bună seara
Revin și cu o întrebare!
Recent am fost implicat intr-un carambol pe A2 ! Au fost implicate 4 mașini, dintre care a mea a fost cea mai avariata(dăuna totala) in mașina mea se aflau iubita soli copilul ! Eu ma aflam pe banda 2 de mers , de pe banda 1 au autoturism Tesla a încercat sa între în spațiul de siguranță pe care îl păstrăm fata de mașina din fața mea , moment în care mașina care se afla în fata mea (o sloda) a frânat intrând în coliziune cu mașina din fața ușor, automobilul Tesla a lovit violent cu partea stânga fata Skoda în partea strângă spate, iar eu neimavand timp sau spațiu de frânare am acroșat Tesla cu partea dreapta în partea spate predominant stânga..iar aceasta a fost propulsata oblic înapoi pe banda 1...
Mașina mea fiind avariata s a mai oprit în spatele skodei(spate stanga) (cu partea stânga fata)!
Deși nu prezentau răni am ales ca iubita și fiul sa meargă la spital pt investigații dar au fost trimiși acasă imediat! Acest lucru a dus la întocmirea unui dosar penal pt vătămare din cupla, mi s a reținut permisul cu dovada de circulație 15 zile!
Întrebările mele sunt urmatoarele:
1 : Faptul ca mi-a fost luat permisul , se considera automat ca eu sunt vinovat de producerea accidentului? Am înțeles ca aceasta este procedura!
2: de la politie mi s-a spus ca nici unul dintre șoferi nu a păstrat distanta regulamentara fata de cel din fața,și că eu fiind ultimul din cele 4 mașini cel mai probabil voi rămâne cu dăuna totala și cei din fața își vor repara spatele mașinii pe asigurarea mea, personal consider șoferul Teslei vinovat? Mai pot contesta acest lucru? Sau automat eu sunt considerat vinovat de unde și suspendarea!
Nu am primit nici o contraventie doar dovada de permis și avizul de reparatie!
Iubita și fiul urmează sa dea o declarație!
Care sunt pașii proceduali în privința stabilirii vinovăției accidentului?
Mai am vreo șansă să obțin vreo despăgubire prin RCA ului celui cu Tesla sau deja s a stabilit vinovăția?
Ultima modificare: Joi, 8 Iunie 2023
Jwjwj, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:43, 9 Iunie 2023
1. Nu, se considera ca v-a fost retinut ca urmare a deschiderii unui dosar de urmarire penala.
2. In privinta accidentului poate politia sa constate orice, in instanta se poate schimba acea decizie. Mergeti la asigurator si dati declaratia respectiva. Asiguratorilor nu le place sa plateasca pentru greselile altora si intotdeauna analizeaza un eveniment, isi pot schimba si sustine decizia.
Ei invoca des :
Articolul 54
(1) Conducătorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a direcției de mers, de ieșire dintr-un rând de vehicule staționate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulație sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp și să se asigure că o poate face fără să perturbe circulația sau să pună în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 9 Iunie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Culpa accident, procedura asigurare, lovire auto deja lovit ! ... Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Așa cum am precizat intr-un post anterior acum o saptamana am fost implicat intr-un carambol pe autostrada! Situația deja descrisa anterior a ... (vezi toată discuția)
Accident auto pagubit Jwjwj Jwjwj Buna seara ! Acum 2 zile am fost implicat intr-un accident auto pe autostrada in care au fost implicate 4 mașini! Eu mă aflam pe banda 2 pastramd distant ... (vezi toată discuția)
Stabilire vinovatie accident anadavid anadavid Buna ziua! As dori sa ma ajutati in urmatorul caz: Pe o strada cu 3 benzi de circulatie, pe acelasi sens de mers circula 3 automobile. Pe banda 3 o Skoda, pe ... (vezi toată discuția)