Buna ziua, va rog frumos, am și eu o întrebare :
Din ianuarie anul acesta, 2023, pe consumul lunar la plata, avem o taxa de 11.74 ron- impozit ANAF...la întrebarea mea, mi s- a comunicat că noi locatarii, trebuie să plătim din anul acesta impozitul salarial al administrației condominiale. Am fost in mai multe cartiere, blocuri, și nimeni nu știe de așa ceva. Am întrebat la Președintele administratorilor de Asociație , și a răspuns că el nu știe de așa ceva, nu exista așa ceva. Am depus cerere către asociația noastră, sa mi se explice, nu am primit răspuns. Știe cineva acumva, de ce să plătim impozitul ANAF după salariile lor?
Cu stima
Au fost aduse anul trecut niste modificari codului fiscal, prin OG 16/2022, si la noi apare aceasta cheltuiala (impozit ANAF conf. OG 16/2022). Nu am cercetat in amanuntime acea ordonanta sa descopar exact paragraful la care se incadreaza, dar am incredere in contabilul respectiv.
Poate administratorul, in calitate angajat cu contract individual de munca al asociatiei, are salariul mai mic decat salariul minim, nu realizeaza si alte venituri din salarii si atunci se datoreaza contributii la salariul minim, aceasta diferenta, cred eu, este evidentiata distinct pe lista de plata.