avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... distanta legala dintre case sanctiuni si remediere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

distanta legala dintre case sanctiuni si remediere Buna ziua! ...

distanta legala dintre case sanctiuni si remediere

Buna ziua!
Stimata Doamna,
In spatele casei mamei a fost construita paralel la o distanta de aproximativ 5 metri o alta casa pe vremea bunicilor. Vecinii respectivi au vandut jumatatea lor de casa din spate, impreuna cu 2 metri de teren pt acces. Cei care au cumparat au construit initial perpendicular intre cele 2 case un fel de sopron de vara din lemn. Ulterior am descoperit ca au ridicat o constructie din zidarie lipita de casa mamei fara sa ne ceara acordul, iar mai nou au mansardat tot lipit de casa mamei, acoperisul fiind inaltat la 5o cm fata de al nostru in partea din spate. Am facut sesizare la disciplina in constructii din Constanta, si am primit o scrisoare prin care imi aduceau la cunostinta faptul vecinii vor fi amendati cu 3000 lei, si nimic altceva. In plus vecina respectiva are un comportament abuziv si hartuitor si fata de mama si fata de mine pentru ca am facut aceasta sesizare. Va rog frumos sa ma indrumati ce pot sa fac legal mai departe.
Deoarece eu nu locuiesc impreuna cu mama, am vazut aceste modificari in timp cand au inceput sa crape peretii la inteior pe zona de imbinare dintre cele doua case. Va multumesc, si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: M B , utilizator 19:10, 14 Iunie 2023
Sesizati oficial autoritatea de stat in constructii care detine autoritatea si competenta sa verifice si daca se confirma aspectele sesizate,poate dispune sanctiuni-inclusiv dezafectarea constructiilor edificate fara forme legale si readucerea la forma anterioara interventiei
Succes !
Va multumesc!
Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Distanta Denyv Denyv Buna ziua!As dori sa ma ajutati intr-o problema! Un vecin si-a construit un asa zis ,,Sopron” pentru pasari, in spatele casei mele (bucatarie)! Nu a ... (vezi toată discuția)
Probleme vecini marius2t marius2t buna ziua!! Ma numesc X, am nevoie de cateva informatii.Am o problema cu un vecin intr-o zona pe langa Sibiu, unde cu un kg e branza si un miel se inchid ... (vezi toată discuția)