De curand tatalui meu i s-a deschis un proces pentru antrenarea raspunderii. A fost administrator iar firma respectiva se lupta de cativa ani sa intre in insolventa, insa fara succes. Judecatorii au decis sa se gaseasca mai intai persoanele responsabile pentru neplata taxelor catre bugetul de stat si catre furnizori.
Din ce am inteles, daca se gaseseste vinovat poate raspunde cu bunurile proprii.
El si mama mea nu mai sunt impreuna de ceva vreme, insa nu au divortat. Impreuna au o garsoniera . Daca ar divorta de comun acord si tata i-ar ceda partea lui din garsoniera, in cazul in care este gasit vinovat de aducerea firmei in insolventa, anaful mai poate sa o execute silit pe mama mea? Sa-i puna poprire pe pensie?Sau sa ii ia aceasta garsoniera? Se poate contesta aceasta cedare a partii lui din garsoniera pe care tata ar face o in favoarea mamei?
În primul rand, faptul ca i s-a deschis un proces pentru atragerea răspunderii patrimoniale nu înseamnă că automat aceasta răspundere va fi și atrasa decât dacă se dovedește ca a existat rea-credinta din partea patronului, care sa fi condus la insolventa. Stați linistit pentru ca instituțiile publice sunt obligate sa ceara atragerea răspunderii la orice caz de insolventa în care sunt creditoare, asta neînsemnand ca de fiecare data au și câștig. Discuția cu un avocat care sa studieze dosarul legat de atragerea răspunderii este obligatorie, în schimb. Daca tatăl dvs nu a săvârșit nicio fapta care poate antrena raspunderea, nu se va antrena. Succes.
Plus ca, in caz de ceva... statul nu poate obtine decat jumatate din acea garsoniera, daca acesta este singurul bun al tatalui dvs., cealalalta jumatate apartine sotiei/fostei sotii... si nu cred ca a fost implicata in vreun fel in acea societate pentru a raspunde si dumneaei... si ANAF-ul nu poate executa silit si acea parte din bun.
Multumesc mult pentru raspunsuri. Dar totusi am aceasta curiozitate..
Daca tata i-ar ceda mamei mele partea lui din garsoniera, ar putea ataca cineva acest act in cazul in care se face vinovat de aducerea firmei in insolventa?
Cedarea garsonierei va fi realizata fara sulta. Nu se considera cumva donatie si poate fi atacata?
Tatal meu nu va mai avea nimic pe numele lui si va ramane doar cu un mic credit pe care il va plati ulterior. Mentionez ca acest credit este facut pe numele lui.
Se poate considera ca a dorit sa ascunda bunul de o eventuala executare silita,,,
Dar nu stiu daca vor fi probleme de acest gen, poate va ajuta un avocat cu un raspuns mai in tema..., dar la noi este plin de firme in insolventa/faliment, cu datorii la stat si patroni bogati pe persoana fizica si nu pateste nimeni nimic...
Faliment
toros65
Ce sanse sunt ca dupa inchiderea procedurii falimentului, unui administrator sa i se deschida un dosar de raspundere a membrilor organelor de conducere? Si ... (vezi toată discuția)