O persoană care lucrează pe o funcție de coordonare într-o multinațională, a fost anunțată verbal că trebuie ca în trei luni să plece din funcția actuală și să-și caute intern sau extern alt loc de muncă. Am două întrebări: Această comunicare verbal
comunicare verbală de a pleca dintr-o multinațională
O persoană care lucrează pe o funcție de coordonare într-o multinațională, a fost anunțată verbal că trebuie ca în trei luni să plece din funcția actuală și să-și caute intern sau extern alt loc de muncă.
Funcția nu se desființează, persoana în cauză are evaluări bune, nu este în investigații disciplinare și are evaluări bune.
Am două întrebări:
Această comunicare verbală ar trebui să fie sub formă de notificare scrisă și dacă da, în baza cărei legi ?
În caz că nu-și găsește alt loc de muncă, intern sau extern, poate primi plăți compensatorii ?
Concedierea verbala este nelegală, atat timp cat nu s-au respectat dispoziţiile din Codul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Codul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comunicată în scris angajatului.
Este total ilegal și trebuie sa le pui în vedere acest lucru. Cum s-a mai menționat, orice comunicare verbala la nivel intern, si nu numai, nu produce efecte juridice, trebuie sa le-o soliciți în scris pentru ca apoi în cazul în care nu ești de acord cu ea, și...consideri ca se incalca legea sa o contești, mergând chiar pana-n justitie dacă este cazul.
Concediere
simona435
Buna ziua,
Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Preaviz
dijmarescu
Buna ziua,
O salariata a fost notificata cu privire la desfiintarea postului si i s-a oferit un alt post in schimb. I s-a oferit un termen de gandire cu ... (vezi toată discuția)