avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... O persoană care lucrează pe o funcție de coordonare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

O persoană care lucrează pe o funcție de coordonare într-o multinațională, a fost anunțată verbal că trebuie ca în trei luni să plece din funcția actuală și să-și caute intern sau extern alt loc de muncă. Am două întrebări: Această comunicare verbal

comunicare verbală de a pleca dintr-o multinațională

O persoană care lucrează pe o funcție de coordonare într-o multinațională, a fost anunțată verbal că trebuie ca în trei luni să plece din funcția actuală și să-și caute intern sau extern alt loc de muncă.
Funcția nu se desființează, persoana în cauză are evaluări bune, nu este în investigații disciplinare și are evaluări bune.
Am două întrebări:

Această comunicare verbală ar trebui să fie sub formă de notificare scrisă și dacă da, în baza cărei legi ?
În caz că nu-și găsește alt loc de muncă, intern sau extern, poate primi plăți compensatorii ?

Mulțumesc pentru eventualul răspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
lucian1956, utilizator
Cel mai recent răspuns: lucian1956 , utilizator 19:40, 2 Iulie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comunicarile verbale nu produc efecte juridice decat daca sunt sustinute cu acte valide prin care se certifica acea masura.
Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
lucian1956, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concedierea verbala este nelegală, atat timp cat nu s-au respectat dispoziţiile din Co­dul muncii, care prevede cazurile limitativ enumerate cand cel care angajează poate desface contractul de muncă încheiat pe o durată nedeterminată, însă cu respectarea formelor prevăzute în Co­dul Muncii, conform căruia -in anumite situatii - decizia de desfacere a contractului trebuie să fie comu­nicată în scris angajatului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este total ilegal și trebuie sa le pui în vedere acest lucru. Cum s-a mai menționat, orice comunicare verbala la nivel intern, si nu numai, nu produce efecte juridice, trebuie sa le-o soliciți în scris pentru ca apoi în cazul în care nu ești de acord cu ea, și...consideri ca se incalca legea sa o contești, mergând chiar pana-n justitie dacă este cazul.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Concediere simona435 simona435 Buna ziua, Am fost angajata cu data de 08.10.2015 cu contract de munca pe perioada nedeterminata, iar pe data de 04.01.2016, angajatorul a venit la inchiderea ... (vezi toată discuția)
Preaviz dijmarescu dijmarescu Buna ziua, O salariata a fost notificata cu privire la desfiintarea postului si i s-a oferit un alt post in schimb. I s-a oferit un termen de gandire cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie concediere din motive ce nu tin de persoana angajatului denisa88 denisa88 Buna seara, Am cateva intrebari si v-as fi recunoscatoare daca as primi un raspuns cat mai detaliat.O sa redactez intocmai foaia pe care am primit-o,fara a ... (vezi toată discuția)