avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu ingrijitor Cine stabileste daca o afectiune ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu ingrijitor Cine stabileste daca o afectiune medicala ...

Concediu ingrijitor
Cine stabileste daca o afectiune medicala este grava, in sensul ca perimite acordarea concediului de ingrijitor? Ordinul MMS,MS2172/2022 cuprinde lista cu "afectiunile grave" insa angajatorul nu are cunostintele medicale necesare sa decida daca afectiunea trecuta de exemplu in biletul de externare din spital se regaseste sau nu in lista respectiva. Termenii medicali pot fi foarte diferiti. Nu cumva medicul care trateaza cazul este cel mai in masura sa prevada , la cerere, in documentul medical eliberat pacientului daca recomanda concediu de ingrijitor? Totusi,acest document este esential pentru a dovedi cat de intemeiata este solicitarea salariatului . Din pacate in textul legii nu se precizeaza nimic in acest sens. Angajatorul nu doreste sa se eschiveze de la plata celor 5 zile insa doreste sa fie totul perfect corect si intemeiat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 17 Iunie 2023
Documentul medical prin care se face dovada existenței problemei medicale grave va fi reprezentat de biletul de externare din spital sau, după caz, de adeverința medicală emisă de medicul curant ori de medicul de familie al persoanei cu probleme medicale grave.
Asta era clar. Intrebarea mea era : de unde poate sa fie sigur angajatorul ca diagnosticul din biletul de externare/adeverinta medicala, reprezinta afectiune GRAVA, pentru a se putea acorda concediu ingrijitor? Lista afectiunilor considerate grave, prevazute in Ordinul MS e in marea sa majoritate inteligibila doar pentru persoane cu studii medicale.
Acel angajator nu stie sa citeasca ????

Va citi pe biletul de externare din spital sau, după caz, de adeverința medicală emisă de medicul curant ori de medicul de familie al persoanei cu probleme medicale grave si va compara cu lista din ordin...este destul de logic.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din ... camiflorentina camiflorentina Buna ziua , Monitorul oficial , anexa ordinu 2172 pe 3829 din 2022 se refera la concediul de ingrijitor , mama mea are Alzheimer as dori sa stiu pe ce ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza in cazul spitalizarii unui copil de 4 ani? danyforever danyforever În cazul în care este internatîn spital copilul de 4 ani şi face parte dintr-o familie monoparentala(mama şi copilul), trebuie dus ceva adeverinta la ... (vezi toată discuția)
Concediul medical dora ri dora ri se poate ca intr-o luna sa ai doua internari la specialitati diferite?ex;boli interne si psihiatrie. (vezi toată discuția)