avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Fiul meu care avea acum doi ani 19 ani, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Fiul meu care avea acum doi ani 19 ani, conducea o ...

Buna ziua,
Fiul meu care avea acum doi ani 19 ani, conducea o trotineta si a sters un stop al unei masini Kia Sportage care s-a oprit brusc in fata lui, rezultand o foarte mica crapatura in stop.
Masina avea acoperire Casco prin Groupama, si din procesul verbal intocmit de inspectorul de daune rezultau lezionate "bara spate parte inf" si "lampa sp ext st cpl". Baiatul meu urma un tratament psihiatric, iar Groupama dupa ce a vazut ca nu a raspuns solicitarii scrise, i-a intentat proces civil cerand aprox 2100 lei + dobanda pentru care am primit instiintare acum 2 zile.
Ce risca daca nu se prezinta la acest proces civil si daca nu plateste, avand in vedere starea lui psihica si faptul ca nu are niciun bun pe numele lui?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Gillyan , utilizator 16:49, 21 Iunie 2023
procesul n-are nici o legatura cu accidentul, daca ati fi vrut sa contestati, ar fi trebuit s-o faceti atunci. aici e vorba de despagubiri; datoria este lichida, certa si exigibila, deci se va pune poprire pe veniturile lui sau pe contul bancar. daca n-are, si dvs sunteti tutore, pe ale dvs.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
adriandimitriu, utilizator
Fiul este major si era major si acum doi ani (avea 19 ani). Acum are 21 de ani, nu are tutore, nu are venituri si nici bunuri pe numele lui. Contul sau bancar este gol ...
De asemenea, el a contestat atunci la politie faptul ca a fost gasit vinovat.
Din cate stiu, desi nu sunt jurist, aceasta datorie s-ar prescrie in 5 ani.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Gillyan, utilizator
imi cer scuze: trebuia sa scriu: sa contestati PV in instanta si sa obtineti o decizie favorabila. restul e cum am scris mai sus.
Fiul meu care avea acum doi ani 19 ani, conducea o trotineta si a sters un stop al unei masini Kia Sportage

Din cate stiu, desi nu sunt jurist, aceasta datorie s-ar prescrie in 5 ani.

Termenele de prescriptie opereaza in anumite situatii
Daca evenimentul a avut loc acum 2 ani,creditorul asigurator este in termen sa solicite recuperare debit
bun, si daca fiul meu nu plateste acest debit, nu are bunuri, nu are loc de munca, are un tratament psihiatric, ce pot sa-i faca? practic nu au ce sa execute, daca s-ar pune problema asa.
Ultima modificare: Joi, 15 Iunie 2023
Gillyan, utilizator

Alte discuții în legătură

Prins cu droguri CloudBlock CloudBlock Bună seara, acum 2 -3 ani eu și un tovarăș ne aflam pe banca în parc la o ora târzie noaptea gata să aprindem un pai. Nu mai țin minte dacă fiecare ... (vezi toată discuția)
Dreptul tutorelui asupra bunurilor ce apartin interzisului judecatoresc popescusteli popescusteli va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o problema , sunt tutorele surorii mele,care este interzis judecatoresc, (momentan internata in centru ... (vezi toată discuția)
Executare silita dorcriss dorcriss Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti ce probleme pot sa intampin in situatia urmatoare: fratele meu care este rezident in strainatate a infiintat o firma in 2008 ... (vezi toată discuția)