avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul tutorelui asupra bunurilor ce apartin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul tutorelui asupra bunurilor ce apartin interzisului judecatoresc

va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o problema ,
sunt tutorele surorii mele,care este interzis judecatoresc,
(momentan internata in centru psihiatric),
dupa decesul ambilor parinti ,sorei mele iau revenit o suma de bani
(cota parte ca drepturi de mostenitor),suma pe care instanta ma obligat
sa o depun intr-o banca pe numele ei.
recent a aparut o problema medicala a sorei mele,ce necesita o suma mai
mare de bani si care acopera costurile operatiei cu tratamentul de care
are urgent nevoie.nu stiu ce sa fac,sa scot bani din cont pentru a achita
costurile ? sau ma duc la instanta si cer voie(e posibil sa dureze mai mult
iar sorei mele sa fie prea tarziu ajutorul medical) ?

va multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: adeliname , utilizator 15:58, 6 Ianuarie 2021
Scoateti bani din cont. Sunteti imputernicit pe acel cont ?
Nu aveti nevoie de autorizarea instantei de tutela.
Obligatiile tutorelui Art. 174
(1) Tutorele este dator sa ingrijeasca de cel pus sub interdictie judecatoreasca, spre a-i grabi vindecarea si a-i imbunatati conditiile de viata. In acest scop, se vor intrebuinta veniturile si, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdictie judecatoreasca.

Buna ziua, va rog sa mi răspundeti la o întrebare. Mama in varsta de 77 de ani cu handicap locomotoriu este internata la o casa de batrani din Brașov. Eu locuiesc in Germania, cum pot sa devin tutorele ei legal pentru a putea gestiona apartamentul si toate bunurile ei avand in vedere ca eu achit toate costurile de la casa de batrani?
Mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz de incredere remus5 remus5 Un prieten m-a rugat sa ma interesz pe internet legat de cazul sau. Sotia lui are o matusa care a mostenit de la fiul ei care a murit o suma de bani. Matusa ... (vezi toată discuția)
Atributii tutore Munteanu Gina Munteanu Gina Buna ziua, Cu scuzele de rigoare ptr deranj, vreau sa intreb : daca sunt tutorele mamei mele care are dementa ( Alzhaimer ), ea are domiciliul pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Instituirea tutelei asupra mamei bolnave ContSters61389 ContSters61389 Mama este grav bolnava de dementa mixta si intentionez sa deschid actiune pentru tutela.Vreau sa stiu daca dupa instituirea tutelei pot sa o internez intr-un ... (vezi toată discuția)