avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abuz de incredere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abuz de incredere

Un prieten m-a rugat sa ma interesz pe internet legat de cazul sau.
Sotia lui are o matusa care a mostenit de la fiul ei care a murit o suma de bani.
Matusa e batrina are 82 ani si a semnat ca banii sa fie bagati in banca pe numele sotiei sa se ocupe ea de administrarea banilor dupa aceea i-a donat si casa tot cu acte si testament ca dupa ce moare ii lasa ei tot.
Acuma se complica situatia pt ca ea sa razgindit si vrea banii inapoi.Poate sa faca ceva sa o dea in judecata.Daca a semnat ca banii sa intre la ea pe cont.
Ei au grija de matusa si i-au reparat tot apartamentul si nu ar avea motiv dar alte persoane au incitato contra.
Cel mai recent răspuns: remus5 , utilizator 11:39, 11 Octombrie 2016
Chiar daca sunt in contul sotiei, banii sunt ai batranei, sotia ii administreaza doar si asta in interesul batranei. Acum ii vrea pe toti, asa ca trebuie sa ii dea daca batrana mai e zdravana la cap. Daca nu e , trebuie pusa sub interdictie si tutorele trebuie sa ai administreze averea si s-o ingrijeasca.
Art. 174

Obligaţiile tutorelui

(1) Tutorele este dator să îngrijească de cel pus sub interdicţie judecătorească, spre a-i grăbi vindecarea şi a-i îmbunătăţi condiţiile de viaţă. În acest scop, se vor întrebuinţa veniturile şi, la nevoie, toate bunurile celui pus sub interdicţie judecătorească.
Casa pe care i-a donat-o ramane a ei ( daca nu ataca nimeni actul pt lipsa de discernamant al batranei), iar testamentul il poate revoca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2016
gi-jane2, moderator
Mersi pt raspuns.Decamdata mai trebuie sa inteleg care e situatia cum decurg lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii tutore Munteanu Gina Munteanu Gina Buna ziua, Cu scuzele de rigoare ptr deranj, vreau sa intreb : daca sunt tutorele mamei mele care are dementa ( Alzhaimer ), ea are domiciliul pe apartamentul ... (vezi toată discuția)
Tutela persoana fara discernamant si fara apartinatori drmon drmon buna ziua. a o problema. sunt angata la Primarie, inspector in cadrul compartimentului autoritate tutelara. avem o situatie in care avem o persoana fara ... (vezi toată discuția)
Dreptul tutorelui asupra bunurilor ce apartin interzisului judecatoresc popescusteli popescusteli va rog sa-mi raspunde-ti si mie la o problema , sunt tutorele surorii mele,care este interzis judecatoresc, (momentan internata in centru ... (vezi toată discuția)