avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Redirectionare impozit microintreprindere.
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Redirectionare impozit microintreprindere.

Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: pentru ca se doreste redirectionarea a 20% din impozitul pe venit microintreprindere prin formularul 177, la care impozit se aplica cei 20% , la impozitul declarat in trim.IV sau se aplica la tot impozitul declarat in anul 2022? In anul 2022 societatea nu a facut sposorizari.
Multmesc. Seara frumoasa.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: gabriela-jupanschi , utilizator 16:11, 28 Iunie 2023
La tot impozitul. Cod Fiscal:

Art. 56. "În cazul în care valoarea stabilită potrivit alin. (1^1), diminuată cu sumele reportate, după caz, nu a fost utilizată integral, contribuabilii pot dispune redirecţionarea impozitului pe veniturile microîntreprinderilor, în limita diferenţei astfel calculate pentru întregul an fiscal, pentru activităţi de sponsorizare, respectiv pentru acordarea de burse, în termen de 6 luni de la data depunerii declaraţiei de impozit aferente trimestrului IV, prin depunerea unui/unor formular/formulare de redirecţionare."
Multumesc. As vrea sa va mai intreb daca se poate redirectiona impozitul pe venit micro 2022 pentru un contract incheiat in 2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, ... ana.victorita ana.victorita In anul 2022 trimestrul 4 am facut o sponsorizare de o mie lei, suma deductibila 20% din impozit venit este 87 lei. Va rog sa ma ajutati cu raspuns daca fac ... (vezi toată discuția)
Impozit microintreprindere trim iv 2021 ionela11 ionela11 Buna ziua, Intrebare daca o microintreprindere are doi angajati din luna decembrie 2021 cu cate jumatate de norma fiecare cand declara impozitul micro in ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare microintreprindere prest prest Buna ziua Cum se poate face sponsorizarea in cadrul microintreprinderilor? Suma de 20%din impozit se calculeaza pt.fiecare trimestru si trebuie virata ... (vezi toată discuția)