avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Șomaj 2023
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Șomaj 2023

Bună ziua, îmi puteți spune, va rog care este valoarea lunara a șomajului, in caz de concediere, pentru o persoană care a lucrat 7 ani având salariul minim pe economie?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Iunie 2023
Dana.m., utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 17 Iunie 2023
Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;

Valoarea indicatorului social de referinta este egala cu 598 lei.

b) suma prevazuta la lit. a) la care se adauga o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare, a unei cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare.

Cotele procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare, prevazute la lit. b), sunt:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
c) 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
d) 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

In speta,

598 lei + cota procentuala x media salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu o informatie. daca salariul ... ConstantinBzn ConstantinBzn Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Daca salariul meu actual brut este de 6.700 lei lunar si am un stagiu de cotizatie de peste 10 ani, care ar fi ... (vezi toată discuția)
Somaj Constantin Voicu Constantin Voicu Peste 30 de ani de cotizație..(ani lucrați)...de ce șomaj pot beneficia?? (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj tig tig Buna ziua, Cum se calculeaza indemnizatia de somaj? exista limite min/max (vezi toată discuția)