avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fact leasing
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fact leasing

am urmatoarea situatie

societatea a luat o masina in leasing , iar primele 3 rate au fost rambursate de firma de leasing , deci am primit factura in rosu cu rata , dobanda si tva .

as vrea sa/mi spuneti cum se inregistreaza factura ?
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: miraj , utilizator 12:17, 28 Ianuarie 2010
pai asa cum ati inregistrat initial,numai ca acum sumele vor fi cu minus.
initial ati avut banuiesc :
167= 404 rata de leasing
666= 404 dobanda
4426 =404 tva
acum vor fi cu minus aceste operatiuni
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2010
Geo_2008, utilizator
tot nu e bine, deoarece contul 167 trebuie sa se diminueze dar inregistrand in rosu pe debit se mareste.

deci nu e bine

nu a avut nimeni astfel de situatie?
parerea mea e ca valoarea ratelor gratuite ar trebui sa reprezinte un venit ptr mine , dar cum transpun in contari?

astept alte pareri
167 = 404 1000
666 = 404 300
4426 = 404 247
404 = 767 1300
404 = 4427 247
sa inteleg ca operatiunile de mai sus sunt in rosu, deoarece factura este in rosu
si deci valoarea lui 167 se mareste si nu e bine.
valoarea lui 167 trebuie sa mi se micsoreze
cred ca ne scapa ceva

Parerea mea este ca factura este facuta prost... ar trebui sa iti dea pe factura cu sumele in negru pe baza carora sa inregistrezi rata normal... apoi scontul cu rosu si valoarea facturii 0.
Asta daca este asa cum ati spus si firma de leasing suporta cele 3 rate.

Alte discuții în legătură

Inregistrare factura leasing auto elcristescu elcristescu Am urmatoarea factura: comision asigurare 196.59 lei si tva 47.18 lei rata leasing 384.80 lei si tva 92.35 ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar in derulare gabiclenciu gabiclenciu am urmatorul caz:un leasing financiar din 2006,care are finalitate in 2010.Cand s-a facut nota 471=1687 s-a calculat dobanda la un anumit curs euro.Pana acum ... (vezi toată discuția)
Leasing financiar roxanastefu roxanastefu Buna ziua M-ar interesa si pe mine o monografie pv achizitionarea unui auto prin leasing financiar, dpdv al utilizatorului, care e platitor de tva. Datele ... (vezi toată discuția)