avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract comodat sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract comodat sediu social

Buna ziua, as dori sa imi deschid o firmă si am nevoie sa inchei un contract de comodat pt sediul social al firmei fara punct de lucru. Tatal meu are succesiunea făcută la casa ,apare si el si sora sa ca moștenitori desi la ea scrie fara resedinta in romania. Se poate face contractul de comodat cu semnatura lui? Multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Duminică, 18 Iunie 2023
Roxana071989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Ciurea , Avocat 11:01, 19 Iunie 2023
Bună ziua,

Este necesar acordul tuturor coproprietarilor, conform art. 641 alin. (4) Cod civil: „Orice acte juridice de dispoziţie cu privire la bunul comun, actele de folosinţă cu titlu gratuit, cesiunile de venituri imobiliare şi locaţiunile încheiate pe termen mai mare de 3 ani, precum şi actele care urmăresc exclusiv înfrumuseţarea bunului nu se pot încheia decât cu acordul tuturor coproprietarilor. Orice act juridic cu titlu gratuit va fi considerat act de dispoziţie.”
Contractul de comodat este un act de folosință cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de constituire drept de uz pentru trecere utilitati pe o cale de acces cu proprietari in diviziune. Potorac Constantin Potorac Constantin Este suficienta o conventie de constituire drept de uz pentru traversare cale de acces cu mai multi proprietari in diviziune, obtinuta de la un singur ... (vezi toată discuția)
Intrebare Anicabalasoiu@gmail.com Anicabalasoiu@gmail.com Sint doi proprietari si unul vrea sa inchirieze partea lui de 50/la suta din imobil poate fara acordul celuilalt proprietar? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune. muntean sorin adam muntean sorin adam daca in urma unei succesiuni rezulta doi proprietari, ai unei case, careposeda ficare 50%, poate unul dintre ei sa aduca modificari, imobilului, fara acordul ... (vezi toată discuția)