avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 290 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Înregistrarea video a examenului auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Înregistrarea video a examenului auto

Ca martor la examenul auto, proba practică (orașul), ai dreptul de a filma traseul persoanei care susține proba?
Dacă da, în ce condiții?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:17, 19 Iunie 2023
Nu exista asa ceva... Poți face cerere ca pe mașină sa fie instalate din partea politiei camera video, nicidecum sa filmezi tu cu mijloacele proprii, chiar daca esti martor. E chiar interzis de lege.

Cadrul legal OUG 195/2002 - ART 23 alin 9

9) Examenul pentru obținerea permisului de conducere constă în susținerea unei probe teoretice de verificare a cunoștințelor și a unei probe practice de verificare a aptitudinilor și comportamentului, corespunzător categoriei de permis solicitat. Proba practică pentru categoria AM constă numai în verificarea aptitudinilor în poligoane special amenajate. Condițiile de obținere a permisului de conducere se stabilesc prin regulament.

(9^1) Pentru asigurarea și verificarea legalității examenului de obținere a permisului de conducere, modul de desfășurare a probei teoretice se înregistrează video, iar în cazul probei practice atât video, cât și audio, cu sisteme tehnice de monitorizare. Pentru proba practică, sistemele tehnice de monitorizare se instalează pe autovehiculele folosite la susținerea probei practice.

(9^2) Prin excepție de la prevederile alin. (9^1) , nu se înregistrează audio sau video proba practică susținută pentru categoriile AM, A1, A2 și A.

(9^3) Sistemele tehnice de monitorizare prevăzute la alin. (1) se asigură de către serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor care organizează examenul de obținere a permisului de conducere.

(9^4) Procedura și condițiile tehnice în care se realizează și stochează înregistrările prevăzute la alin. (9^1) , precum și măsurile pentru protejarea acestora și a datelor cu caracter personal se stabilesc, în condițiile legii, prin ordin al ministrului afacerilor interne.
Ultima modificare: Luni, 19 Iunie 2023
Elisabeta Pora, Contabil
Inregistrarile din timpul examenului pentru obtinere permis conducere proba scris si practica=traseu audio şi video realizate nu reprezinta informatii de interes public.
Inregistrarea video si audio examen auto traseu se va face cu sisteme tehnice de monitorizare care se vor instala pe autovehiculele folosite la sustinerea acestei probe.
Nu se va inregistra proba practica pentru categoriile AM, A1, A2 şi A.
Sistemul tehnic de monitorizare se instaleaza, intr-un punct fix, in autovehiculul pe care este afisata vizibil mentiunea «EXAMEN» si se orienteaza paralel cu partea carosabila, astfel incat sa surprinda traficul pe directia de deplasare a autovehiculului.
Stocarea datelor se realizeaza astfel incat sa permita identificarea exacta a inregistrarilor dupa examinator, ziua si ora examinarii.
In cazul în care candidatul contesta rezultatul probei practice, inregistrarile vor fi puse la dispozitia instantei competente








~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis sky_yo_sky sky_yo_sky buna ziua si o intrebare legata de sustinerea examenului auto la sala ,daca eu am avut toate categoriile B,C,E,D pot sa le sustin pe toate in aceiasi zi daca ... (vezi toată discuția)
Examen auto. examinator abuziv ieri am dat examenul pentru permis. ... Andra Curty Andra Curty Examen auto. Examinator abuziv Ieri am dat examenul pentru permis. Din primele 2 minute examinatorul era atent la telefon, eu ma asiguram la STOP, ... (vezi toată discuția)
Scoala de soferi intr-un judet - examen in altul, posibilitate ZalaFlorentina ZalaFlorentina buna ziua! am o intrebare . daca am facut scoala de soferi in iasi ,pot sa dau sala in iasi is traseu in barlad (vezi toată discuția)